Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Groningen behaalt knappe tweede plaats op GNSK 2024

Date:10 June 2024
Author:Groningen Topsportstudiestad
Het winnende heren-volleybalteam
Het winnende heren-volleybalteam

Groningen heeft in Rotterdam een knappe tweede plaats behaald tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK). Van de in totaal vijftien Nederlandse studentensteden moest Groningen alleen Eindhoven voorlaten. Maar liefst zeven teams uit Groningen eindigden bovenaan in hun sport en zorgden zo mede voor de plek op het podium.

Groningen blonk in het Sportcentrum van de Erasmus Universiteit vooral uit in volleybal. Zowel het heren- als het damesteam eiste met afstand de eerste plaats op. Ook niet zo gek want bijvoorbeeld het damesteam bestond uit speelsters van eredivisionisten Friso Sneek en Sudosa Assen en de kampioen van de Topdivisie, Veracles.

decorative image
De volleybaldames die met afstand de beste waren in Rotterdam

De studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanze waren ook beste bij handbal dames, tennis dames, voetbal dames, schermen en badminton. Daarnaast werden nog diverse andere ereplaatsen behaald door de Groninger teams. De winnende Groninger studententeams hebben het recht om volgend jaar mee te doen aan de Europese kampioenschappen.

decorative image
De winnende voetbaldames
decorative image
Het winnende badmintonteam
decorative image
De succesvolle dameshandbalsters
decorative image
Groninger studenten in actie tijdens GNSK 2024

Comments

Loading comments...