Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Alumnus Roel Boomstra koninklijk onderscheiden: “Groot compliment aan onze universiteit.”

Date:12 February 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Roel ontvangt de onderscheiding van Koen Schuiling
Roel ontvangt de onderscheiding van Koen Schuiling

Wereldkampioen dammen Roel Boomstra is vrijdag 11 februari benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De alumnus natuurkunde van de Rijksuniversiteit kreeg de onderscheiding opgespeld door de burgemeester van Groningen Koen Schuiling.

Roel werd onlangs voor de derde keer wereldkampioen dammen door in een tweestrijd de Russische titelhouder Aleksandr Schwartzman te verslaan. “Het voelt heel speciaal”, reageerde Roel op zijn onderscheiding. “Dammen is natuurlijk niet Olympisch en ik weet dat alle Olympische goudenmedaillewinnaars deze ook krijgen, dus het is een hele eer om met deze mensen in een rijtje te staan. Ik had dit totaal niet verwacht, het is een hele leuke en aangename verrassing.”

Burgemeester Schuiling gaf aan dat Groningen bekend staat om de damsport en sprak daarbij een dankwoord uit aan de Rijksuniversiteit: “We hadden in het verleden natuurlijk Jannes van der Wal, ook iemand die heel bekend is geworden met dammen. Maar er zijn meer hele grote talenten geweest in Groningen en ik vind dat het een enorme prestatie is en ook een groot compliment aan onze universiteit, dat men de gelegenheid geeft aan deze topsporters om te kunnen excelleren.”