Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Aluma Leonie van Vliet sterkste op 200 meter tijdens NK Indoor Atletiek

Date:28 February 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Een zeer tevreden Leonie van Vliet
Een zeer tevreden Leonie van Vliet

Leonie van Vliet, alumna van de Rijksuniversiteit, is in Apeldoorn Nederlands kampioene geworden op de 200 meter tijdens het NK Indoor Atletiek.  Voor Leonie, die in 2019 de studie Tandheelkunde afrondde aan de RUG, was het de eerste nationale titel bij de senioren.

Na haar winnende race in Apeldoorn in 23,53 seconden stond Leonie met een grote glimlach de pers te woord in de mixed-zone. “Het was echt spannend. Ik wist dat de nummer twee Myke van der Wiel ook heel snel was. Dus ik wist dat ik hard moest lopen. Ik had haar in het begin voor me dus ik kon lekker jagen op haar. Op een gegeven moment dacht ik wel: ‘Ze is best wel ver weg.’ Ik had wel meer snelheid dus ik wist dat ik er vol voor moest gaan.”

“Het was een heel mooie race. Ik wist meteen dat ik had gewonnen, maar ik wist niet dat het zo’n snelle tijd was. Dat verraste me wel. Ik wist dat ik onder 24 seconden kan lopen. Dat wilde ik ook. Als ik dat niet had gehaald, was ik niet tevreden. Dit is echt een goede tijd. Daar ben ik heel blij mee.”

decorative image
Leonie stond na haar winnende race de pers te woord

“Deze titel voelt heel goed. Ik ben wel eens derde en tweede geworden, maar had nog nooit gewonnen, dus dit is wel echt leuk. Die gouden medaille wil je er wel tussen hebben hangen. Het volgende doel is proberen me te plaatsen voor de EK Outdoor in München op de 200 meter. Daarom deed ik ook mee aan dit kampioenschap. Om er alvast in te komen voor de outdoor-races.”

Meer successen

Er waren tijdens de NK Indoor Atletiek meer successen voor (oud-)studenten van de RUG. Job IJtsma, student Bewegingswetenschappen, eindigde op de 1500 meter knap als tweede in 3:46,52. Dat was maar drie-tiende seconden achter winnaar Tim Verbaandert. Brons was er voor alumna Suzanne Voorrips op de 800 meter.

Comments

Loading comments...