Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

Wetenschapsteams RUG ‘Gewaardeerd’ voor structurele inzet wetenschapscommunicatie

22 april 2021
Banner

Wetenschapsteams van verschillende faculteiten aan de RUG ontvangen een bijdrage vanuit het Pilotfonds Wetenschapscommunicatie door wetenschappers: Gewaardeerd! Dit fonds, ingesteld door het ministerie van OCW en uitgevoerd door de KNAW– zet een stap in de richting van het zichtbaar maken en belonen van de grote groep wetenschappers die zich structureel voor wetenschapscommunicatie inzet. Elk team ontvangt €10.000 om wetenschapscommunicatie verder te ontwikkelen.

De volgende teams van de RUG krijgen een bijdrage:

  • Faculteit Economie en Bedrijfskunde, penvoerder Janka Stoker: populair wetenschappelijk boek; columns; scala aan media activiteiten; lezingen en voordrachten. Deze hebben als doel om een breed publiek te informeren over de relevantie van wetenschappelijke inzichten over de effectiviteit van leiderschap voor de praktijk.
  • Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, penvoerder Jolien Mouw: Het GION Onderwijs/Onderzoekl, kansen voor kennisdeling en kennisbenutting in het onderwijswerkveld en verbinding onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk door het regionale netwerk te versterken.
  • Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, penvoerder Anastasias Sarampalis: Mindwise, een blog om een breed publiek, media, academic en studenten te informeren over ontwikkelingen in de psychologie en om studenten en academici te trainen op het gebied van wetenschapscommunicatie.
  • Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap, penvoerder Kim Knibbe: Religion, Conflict and Globalization, bewustwording over de rol van en vooroordelen over religie in conflictsituaties en mondiale ontwikkelingen. Onder andere voor scholieren en docenten.
  • Faculteit der Letteren, penvoerder Martijn Wieling: Spraak in Beeld, Het algemene publiek kennis laten maken met spraakonderzoek en de prachtige taalvariatie die we vinden in onze omgeving. Zie ook SpraakLab.
  • Faculteit der Letteren, penvoerder Sabrina Corbellini: Van (klei)tablet tot tablet: een ontdekkingstocht door de geschiedenis van het lezen. Het belang van de middeleeuwen als sleutelperiode in processen van culturele en maatschappelijke ontwikkelingen onder de aandacht van een groter publiek brengen en het belang van lezen en geletterdheid, in premoderne en moderne periode, op de kaart te zetten.
  • Faculteit Medische Wetenschappen UMCG, penvoerder Marie-José van Tol: Marvelous Mind, overbrengen van fascinatie en kennis over de neurowetenschappen.
  • Faculteit Medische Wetenschappen UMCG, penvoerder Judith Paridaen: ERIBA Outreach team, het bevorderen van het besef bij de doelgroepen over het belang van fundamenteel verouderingsonderzoek.
  • Faculty of Science and Engineering, penvoerder Marleen Kamperman: Stripboek en lesprogramma, scholieren in aanraking brengen met (diversiteit van) wetenschap.
  • Faculty of Science and Engineering, penvoerder Peter Barthel: Academische Muurkunst.

Meer weten over het fonds en de toekenningen? Kijk dan op dewebsite van KNAW.

Laatst gewijzigd:02 november 2023 14:15
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...