Excellente scholieren op een Groningse snijzaal
Van 2 tot en met 6 juli jl. hebben 28 van de meest talentvolle vwo-scholieren uit de noordelijke provincies deelgenomen aan een zomercursus van het Junior Honours College. De Rijksuniversiteit Groningen bood de scholieren een uitdagend programma met colleges en workshops uit alle geledingen van de universiteit (alfa, bèta en gamma).
Het Junior Honours College is een initiatief van de Scholierenacademie van de RUG en is vooral bedoeld om excellentie te stimuleren en topscholieren een voorproefje te geven van het RUG Honours College. De zomercursus is samengesteld voor scholieren die breed geïnteresseerd en zeer gemotiveerd zijn. Ze zijn daarom geselecteerd op basis van hun cijferlijst of op grond van een motivatiebrief.
Thema’s
De uitdagende zomercursus staat in het teken van verbreding van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden, zowel op wetenschappelijk als op persoonlijk gebied. Dit jaar volgden de toekomstige studenten een programma van vijf dagen, waarbij elke dag in het teken stond van een wetenschappelijk thema. Thema’s als ‘Wetenschap, wat heb je eraan?’, ‘Experimenteren kun je leren’ en ‘Het menselijk lichaam als onderzoeksgebied’ kwamen aan bod. Deze thema’s zijn van verschillende kanten bekeken maar daarnaast was er ook aandacht voor vaardigheden zoals het opstellen van een goede onderzoeksvraag, debatteren en presenteren.
Snijzaal
Een van de hoogtepunten van de zomercursus was een bezoek aan de snijzaal van de medische faculteit. Daarnaast waren de scholieren op dinsdag 3 juli te gast bij de eerste Petrus Camper Finale, waar derdejaars bachelor honoursstudenten hun onderzoeksprojecten presenteerden.
Voor meer informatie:
Arjen Dijkstra, coördinator Scholierenacademie, tel. 050-363 8184, a.f.b.dijkstra rug.nl, www.rug.nl/scholieren, @RUGscholieren
Laatst gewijzigd: | 09 juli 2020 15:15 |
Meer nieuws
-
15 december 2022
Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie
Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.
-
05 december 2022
Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School
Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...
-
29 november 2022
Wetenschapswinkels: een brug tussen universiteit en samenleving
Een wetenschapswinkel. Wat koop je daar? Een broodje kennis? Een wisdom-smoothie? Bacteriën op bestelling? Het aanbod van wetenschapswinkels is niet voor iedereen even duidelijk. Terwijl ze zo belangrijk zijn - voor samenleving, onderzoeker en...