Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Evenementen Oraties

Oratie prof.dr. F. (Florian) Noseleit: From disruption to impact. Why tomorrow’s entrepreneurs are different

Wanneer:vr 24-02-2023 16:15 - 17:00
Waar:Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

In zijn oratie bespreekt Florian Noseleit de veranderingen in het ondernemerschap, zoals de toenemende diversiteit van ondernemers in achtergrond en motieven, de veranderende maatschappelijke vraag naar een ander type ondernemer, en het effect van nieuwe technologieën waardoor ondernemers andere vaardigheden en capaciteiten zullen moeten gebruiken.

Terwijl ondernemerschap traditioneel gezien gericht was op individuen die kansen herkenden en de nadruk legden op ontwrichtende innovaties, is het ondernemerschap aan het veranderen: meer vrouwen, minderheden en mensen met diverse culturele achtergronden beginnen een bedrijf. Motieven en aspiraties voor ondernemerschap veranderen ook, waarbij een toenemend aantal ondernemers prioriteit geeft aan het opzetten van bedrijven die aansluiten bij hun waarden en overtuigingen en op een zinvolle manier bijdragen aan de samenleving.

Noseleit suggereert dat de traditionele focus op ontwrichtende innovatie en de "Move fast and break things"-mentaliteit minder gangbaar wordt, nu veel ondernemers bedrijven willen oprichten die een positief effect hebben op de samenleving en het milieu. Bovendien vereisen nieuwe technologische ontwikkelingen dat ondernemers beschikken over vaardigheden, kennis en instrumenten waarmee zij de ethische en maatschappelijke implicaties van deze technologieën kunnen aanpakken. Deze veranderingen in het ondernemerschap hebben belangrijke gevolgen voor het onderzoek naar ondernemerschap en de wijze waarop toekomstige ondernemers worden opgeleid.

Meer informatie

Oratie: prof.dr. F. (Florian) Noseleit

  • Titel: From disruption to impact. Why tomorrow’s entrepreneurs are different
  • Leeropdracht: Entrepreneurship and Innovation
  • Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Aanmelden s.v.p. uiterlijk 17 januari via het aanmeldformulier .

Livestream op 24 februari 2023, zie: www.rug.nl/digitale-oratie

View this page in: English