Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenOrganisatieOnderwijsinstituut
University Medical Center Groningen

Onderwijsinstituut

Algemeen

Het Onderwijsinstituut coördineert het onderwijs aan het UMCG. De activiteiten van het instituut zijn gericht op de uitvoering van de onderwijsprogramma's, de kwaliteitsbewaking ervan en de voortdurende verbetering van de curricula. De Wet Modernisering Universitaire Bestuursorganisatie (MUB) ondersteunt deze centrale opzet. Om de kwaliteit van het onderwijs te optimaliseren en te waarborgen, is het Onderwijsinstituut nauw betrokken bij de disciplinegroepen van het UMCG. Het hoofd van het Onderwijsinstituut is verantwoording verschuldigd aan de Raad van Bestuur.

Taken

  • De programmering en uitvoering van het onderwijs. Hieraan dragen verschillende coördinatoren bij. Zij zijn gedeeltelijk aangesteld bij het Onderwijsinstituut en gedeeltelijk aangesteld bij hun eigen disciplinegroep/afdeling. Daarnaast zijn er zogenaamde deelcoördinatoren, die elk een eigen deelgebied van het onderwijs coördineren, zoals het keuzeonderwijs, Semi-artsstage en de 'Stage wetenschap'.
  • Research en development van het onderwijs: de onderwijsontwikkeling en kwaliteitszorg. Deze taken worden uitgevoerd door de toetsexperts, evaluatiedeskundigen en onderwijsontwikkelaars. Tot de taken hoort ook de (verdere) professionalisering van docenten.
  • De ondersteuning van de logistiek en de organisatie van het onderwijs. Hieronder vallen de studieadviseurs, het Onderwijsbureau en het Curriculumbureau geneeskunde en Curriculumbureau Tandheelkunde, met producenten die de blokcoördinatoren ondersteunen.

Contact

Het Onderwijsinstituut is te bereiken via telefoonnummer 050 361 6800

Laatst gewijzigd:08 februari 2017 12:40
printView this page in: English