Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Praktische zaken Waar vindt u ons dr. K.J. (Karl) Heidecker

dr. K.J. (Karl) Heidecker

Universitair docent
Profielfoto van dr. K.J. (Karl) Heidecker
E-mail:
k.j.heidecker rug.nl

Dr. Karl J. Heidecker studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en de Université Paris I (Panthéon-Sorbonne). Hij was werkzaam als assistent in opleiding aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1997 promoveerde op het proefschrift Kerk, huwelijk en politieke macht. De zaak Lotharius II (855-869). Aansluitend maakt hij, als postdoc verbonden aan de Universiteit Utrecht, deel uit van het Pionierproject De verschriftelijking van de vroegmiddeleeuwse samenleving (ca.400-ca.1200), met daarbij als deelproject De verschriftelijking van de vroegmiddeleeuwse rechtspraktijk. Sinds september 2000 is hij Universitair Docent aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 Hij is sinds 2004 tevens Projektmitarbeiter aan het St. Gallen-Projekt van het Institut für Erforschung des Mittelalters der Oesterreichischen Akademie der Wissenschaften, met als doel het uitgeven en wetenschappelijk verwerken van de vroege oorkonden uit het archief St. Gallen (http://www.oeaw.ac.at/gema/wittg_pro/wittg_pro_mehr.htm en http://www.sg.ch/home/kultur/stiftsarchiv/publikationen.html ) en sinds 2006 medewerker aan het project Chartae Burgundiae Medii Aevi van het Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) UMR 5594(Dijon) / Centre d’Études Mediévales(Auxerre) dat zich tot doel stelt alle oorkonden uit Bourgondi ë voor het jaar 1300 in een digitale editie on-line beschikbaar te maken ( www.archeologie-cultures-societes.cnrs.fr/recherche/CBMA.htm ).

 In 2007 doceerde hij als maître de conférence invité aan de Ecole Pratique des Hautes Etudes, section historique et philologique te Parijs.

2012-2015 was hij lid van de International advisory board van het AHRC onderzoeksproject The Making of Charlemagne's Europe. 768-814 aan King's College London.

In  2013 was hij gastonderzoeker aan het Institut für Mittelalterforschung der Österreichischen Akademie der Wissenschaften, Abteilung Historische Identitätsforschung, te Wenen.

 

 

Laatst gewijzigd:25 juni 2022 12:31