Skip to ContentSkip to Navigation
How to find us drs. G. (Gerbrich) Galema
University Medical Center Groningen

drs. G. (Gerbrich) Galema

PhD candidate Medical Education, resident anesthesiology
drs. G. (Gerbrich) Galema
E-mail:
g.galema umcg.nl

Expertise

Promovendus medisch onderwijs - aios - verbinder 'Learning the ropes'; mijn promotie-onderzoek gaat over de uitdagingen van de transitie van student naar aios, vanuit het perspectief van organizational socialization. Het onderzoek richt zich op hoe arts-assistenten leren 'hoe het werkt in een organisatie', wat vaak impliciete sociale kennis en vaardigheden omvat. Hierin word ik begeleid door prof.dr. Götz Wietasch (hoogleraar innovatie in de medische vervolgopleidingen), prof.dr. Debbie Jaarsma (hoogleraar medisch onderwijs), dr. Robbert Duvivier (senior-onderzoeker en aios psychiatrie) en dr. Jasperina Brouwer (VENI-onderzoeker).

Other positions

1. Lid promovendi-netwerk NVMO 2.0; Ik vind het leuk om mensen te verbinden; zo organiseren we (Iris Jansen en ik) met het promovendi-netwerk 2.0 van de Nederlandse Vereniging van Medisch Onderwijs elke 4-6 weken de promovendi-estafette; we nodigen interessante sprekers uit om met ons te discussiëren over relevante medisch onderwijskundige onderwerpen. Bovendien organiseren we jaarlijks de NVMO promovendi-dag; op vrijdag 8-4-2021 hebben we de eerste online NVMO-promovendi-dag georganiseerd, met onderwerpen als #makesciencesexy, presenteren van eigen werk, een proefpromotie, en interessante workshops zoals filosofie in medisch onderwijs (door Mario Veen), visualiseren van je presentatie (door Renske Burgerhout), kickstart your linkedin (door Marte Otter), kwalitatief onderzoek (Anne de La Croix) en intervisie voor supervisoren (door Pim Teunissen).
2. Lid commissiekwaliteitsdocumenten NVA; Kwaliteit van zorg vind ik belangrijk: daarom ben ik onderdeel van de commissie kwaliteitsdocumenten van de Nederlandse Vereniging van Anesthesiologie. In deze commissie ben ik procesbegeleider voor anesthesiologen voor een aantal richtlijnen.
3. Lid koersteam25; Tenslotte heb ik, namens de arts-assistenten, deelgenomen aan het kernteam koers25, waarin de missie en visie van het UMCG is vormgegeven. In de tweede fase ben ik onderdeel van het koersteam 25, waarin we ons bezighouden met de passende besturing van het UMCG. Mijn taak is om hierin ook weer de verbinding te zoeken tussen het koersteam en de arts-assistenten als groep.
Last modified:02 August 2021 12.07 p.m.

Contact information

Antonius Deusinglaan 1
9713 AV Groningen
The Netherlands