Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsdr. B. (Barbara) Henkes

dr. B. Henkes

Universitair docent

Vanaf september 2000 tot heden:

Mijn cursussen in de afgelopen jaren spitsen zich toe op 3e jaars kernvakken en onderzoekscolleges gericht op political and cultural transfer in the age of imperialism and decolonisation. Daarnaast geef ik jaarlijks het MA methodenvak Oral History en het BA methodenvak Cultuur Geschiedenis en andere BA-vakken zoals themagroepen cultuurgeschiedenis of politieke cultuur, afgezien van de begeleiding van Bachelor- en Masterscripties en stages.

zomer 1996:

lecturer/tutor van een cursus women- and gender in social history, georganiseerd door het Internationaal Instituut van Sociale Geschiedenis aan studenten van de Moscow University.

1986 - 1987:

Lehrbeauf­tragte aan de Universiteit van Olden­burg: colleges aan studenten Neerlandistiek over de geschiedenis van Nederland en Duitsland tijdens het Interbellum. Dat ging gepaard met de opzet en uitvoering van een Oral History-project over tijdelijke migratie van Duitse vrouwen naar Nederland gedurende het Interbellum.

1979 - 2001:

beoordeling en begeleiding van begeleiding diverse (wetenschappelijke) artikelen en manuscripten, onder meer als redacteur van de reeks Migratie- en Etnische Studies en het Jaarboek voor Vrouwengeschiedenis.

1986 - heden:

diverse gastcolleges en workshops in binnen- en buitenland.

Laatst gewijzigd:05 februari 2019 10:29

Contactgegevens

Oude Kijk in 't Jatstraat 26
9712 EK Groningen
Nederland

Privéadres

Nassaukade 56/III
1052CN
 
Amsterdam