Skip to ContentSkip to Navigation
Practical matters How to find us mr. A. (Ina) Middelkamp

mr. A. (Ina) Middelkamp

Docent bestuurskunde

mr. A. (Ina) Middelkamp (1978) studeerde Juridische Bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Nog tijdens haar studie trad ze in dienst bij Pro Facto als bestuurskundig onderzoeker.

Bij Pro Facto werkte ze aan verschillende onderzoeken, zoals de evaluatie van de Embryowet, de derde evaluatie van het onderdeel klachtrecht uit de Algemene wet bestuursrecht, onderzoek naar de omvang van het wettelijk niet-hiërarchisch tuchtrecht en verschillende rekenkameronderzoeken. 

In 2009 trad Ina in dienst bij de gemeente Westerveld als raadsgriffier. Een functie waarin ze als strategisch adviseur en procesbegeleider de gemeenteraad en burgemeester ter zijde stond. Bijzondere processen die zij in deze periode begeleidde waren de werving van een nieuwe burgemeester, vraagstukken over integer handelen, de verkiezingen en coalitievorming van 2010 en 2014 en een herziening van de werkwijze van de raad. 

Vanaf 2016 was Ina raadsgriffier in de gemeente Midden-Drenthe. In deze gemeente heeft ze zich bezig gehouden met de werving van een nieuwe burgemeester en het verder bestendigen van de relaties binnen de raad en tussen de raad en derden. 

Naast haar hoofdfunctie is Ina actief als gespreksleider en heeft ze diverse nevenfuncties vervuld, waaronder lid en voorzitter van de Rekenkamercommissie van Borger-Odoorn, lid van de commissie Integriteit van de Vereniging van Griffiers en voorzitter van de Kring Noord van de NVRR.

Meer informatie over Ina is te vinden op LinkedIn.

Sinds december 2017 is Ina de coördinator Postacademisch onderwijs. 

Laatst gewijzigd:25 juni 2022 13:42