Taalleren met een app
Letterenstudenten en ondernemerschap worden niet vaak in een adem genoemd. Toch komen veel Letterenstudenten terecht in het bedrijfsleven, vanwege hun creatieve denkvermogen, kritische houding en oplossingsgerichte instelling. Studenten Leah Hamilton (Kunsten, Cultuur en Media) en Evert Smit (Europese Talen en Culturen) begonnen in 2017 met het idee van Mynn: een taalleerplatform waar je een vreemde taal leert door je onder te dompelen in de culturele context.
De applicatie focust zich op ‘content-based learning’, als gebruiker krijg je dagelijks krantenartikelen, interviews, columns, strips of podcasts in de culturele context van de taal die jij wilt leren. Als je jezelf onderdompelt in de culturele context van de taal, heb je meer motivatie en leer je dus de taal makkelijker en sneller. Dat bewijst ook de wetenschap. ETC studente Noortje van der Laan liep stage bij Mynn binnen Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie. Zij werkt inmiddels als editorian board manager bij de start-up. Op 6 mei is de applicatie op alle mobiele platforms gelanceerd.
De universiteitskrant inverviewde Leah: RUG-studente Leah Hamilton bouwt ‘culturele taal-app’. Je kunt het teruglezen door op de link te klikken.
Noortje stond ook op de postermiddag ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Groninger Wetenschapswinkels.
Laatst gewijzigd: | 16 augustus 2021 14:50 |
Meer nieuws
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...