Strategisch plan voor Stichting Beeldlijn
Stichting Beeldlijn is een organisatie die ontwikkelingen in Noord Nederland naar voren wil brengen door documentaires te produceren en te faciliteren. Beeldlijn zit momenteel in een reorganisatiefase en kan een kritische blik op het beleid goed gebruiken. Daarnaast wil de stichting in contact komen met jonge filmmakers en een goed platform voor hen bieden. Daarom gingen twee studententeams van de master Cultural Entrepreneurship met dit nieuwe beleid aan de slag. Het team van Ana Octavia Georoceanu, Benthe Klep, Zixin Wan, Zhilin Wu en Qiao Zhao stelde een strategisch plan op met concrete aanbevelingen voor de organisatie.

Clockwork Tulip
De studenten stelden vier belangrijke doelen op voor Beeldlijn op basis van wat Beeldlijn op de lange termijn wil bereiken. Dit houdt in de populariteit van Beeldlijn verhogen, jonge filmmakers ontdekken, zakelijke samenwerkingen aangaan en een rebrandings fase. Rebranding is erg belangrijk voor Beeldlijn, omdat het de populariteit van de organisatie verhoogt. In deze rebrandingsfase is een nieuwe naam ook erg belangrijk. De studenten kwamen hierbij op een nieuwe naam voor de stichting, namelijk ‘’Clockwork Tulip’’. Dit verwijst naar de film Clockwork Orange, maar ook naar de tulp, een Nederlands symbool. De studenten hebben vervolgens ook een nieuwe slogan bedacht voor Beeldlijn, die volgens hen perfect bij de organisatie zou passen: “Culture, Film, Talent At Its Finest”.
Engels
De studenten stelden in het onderzoek het gebruik van de Engelse taal centraal. Beeldlijn zou zich meer moeten focussen op het Engels, om zo meer internationaal publiek te genereren. Engelse ondertiteling of voice-over bij een documentaire levert meer internationale kijkers op. Volgens de studenten zou een Engelse website en Engelse beschrijvingen op sociale media ook erg helpen met het aantrekken van internationaal publiek. Hierdoor zou de internationale gemeenschap zich meer betrokken voelen in de Nederlandse filmindustrie. Daarnaast zou een Engelse website ook kunnen helpen om internationale sponsoren aan te trekken.
Marketing
Marketing is erg belangrijk voor een stichting zoals Beeldlijn, omdat marketingdoelen de lange termijn doelen van stichting Beeldlijn vertegenwoordigen. Als onderdeel van marketing raadde het studententeam Beeldlijn aan om cursussen en activiteiten aan te bieden, om zo te kunnen inverdienen. De studenten adviseerden Beeldlijn zich meer op social media te focussen, want advertenties en promoties zijn een essentieel onderdeel van marketing. Daarnaast is adverteren via social media goedkoop en makkelijk. Als Beeldlijn zich focust op Instagram en Tiktok kunnen ze ook jongeren bereiken.
Conclusie
De studenten hebben in dit onderzoek op verschillende vlakken aanbevelingen gegeven, zoals op het gebied van rebranding, marketing en financiën. Ze stelden dat Beeldlijn meer populariteit moet genereren, meer fondsen moet werven en zich meer moet focussen op de wensen en behoeften van jonge filmmakers. Dit kan door de marketingstrategieën te verbeteren en door meer gebruik van de Engelse taal. Daarnaast hebben de studenten ook nog potentiële risico’s opgesteld voor Beeldlijn waar ze in de toekomst rekening mee kunnen houden, zoals offline media marketing.
Laatst gewijzigd: | 17 maart 2022 13:24 |
Meer nieuws
-
24 maart 2025
RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst
De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...