Living Knowledge-congres in 2020 naar Groningen
De Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit organiseren in 2020 het 9e Living Knowledge-congres. Dat werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt bij de afsluiting van het 8e Living Knowledge-congres in Budapest. Onderzoekers, maatschappelijke organisaties en wetenschapswinkels uit de hele wereld komen voor het eerst naar Nederland met als doel het maatschappelijk nut van wetenschappelijk onderzoek te verbreden en verdiepen.
Living Knowledge-netwerk
Het Living Knowledge-netwerk streeft naar maatschappelijke betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek. Ze spoort onderzoekers aan om samen met burgers en organisaties onderzoek op te zetten, uit te voeren en resultaten te delen. Dit met als doel meer begrip voor wetenschappelijk onderzoek te creëren, samenwerkingsverbanden tussen universiteit en burgers te versterken en het open debat over wetenschap te stimuleren. In 2020 bestaat het Living Knowledge-netwerk 20 jaar.
Wetenschapswinkels
De Groninger wetenschapswinkels stonden aan de wieg van het Living Knowledge-netwerk en zijn sindsdien intensief betrokken bij de oprichting van andere wetenschapswinkels in Europa en daarbuiten. De wetenschapswinkel verbindt vragen van maatschappelijke organisaties aan onderzoek door studenten. In Groningen zijn zes wetenschapswinkels actief: Bèta, Filosofie, Geneeskunde & Volksgezondheid, Onderwijs, Taal, Cultuur & Communicatie en MKB Student Consultancy.
Laatst gewijzigd: | 04 augustus 2021 15:07 |
Meer nieuws
-
24 maart 2025
RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst
De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...