Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportDienstenData managementDatafaciliteiten

SURFfilesender

Snel, veilig en gemakkelijk bestanden versturen en ontvangen? Met SURFfilesender kunt u grote bestanden (max 500GB), zoals onderzoeksdata, versturen. Daarnaast is SURFfilesender ook geschikt voor kleinere bestanden, zoals rapporten. De bestanden zijn in Nederland opgeslagen. Encryptie biedt extra veiligheid.

Wat is SURFfilesender?

SURFfilesender is een dienst ontwikkeld door SURF waarmee onderzoekers, medewerkers en studenten onderzoeksdata en andere privacygevoelige bestanden veilig en snel kunnen versturen.

Voor elk bestandsformaat

U kunt zeer grote bestanden met onderzoeksgegevens versturen, bijvoorbeeld genoomsequenties of astronomische waarnemingen. Daarnaast is SURFfilesender ook geschikt voor kleinere bestanden, zoals bijvoorbeeld rapporten.

Veilig en vertrouwd met encryptie

Met SURFfilesender worden bestanden veilig verstuurd. De geüploade bestanden worden maximaal 21 dagen opgeslagen in Nederland. Hoewel SURFfilesender standaard al veilig is, kunt u als gebruiker ook kiezen voor extra veiligheid, in de vorm van encryptie. Bestanden tot 250 MB kunnen met encryptie worden verstuurd. Hierbij verstuurt u via een tweede kanaal (bijvoorbeeld telefonisch of per sms) een ‘sleutel’ naar de ontvanger. De ontvanger voert deze sleutel vervolgens in om het bestand te kunnen downloaden.

Snel en gebruiksvriendelijk

SURFfilesender is zeer gemakkelijk in gebruik. U hoeft niets te installeren om bestanden te versturen en te ontvangen. Het enige wat u nodig heeft is een browser. SURFfilesender is gekoppeld aan SURFconext, waardoor u eenvoudig kunt inloggen met uw RUGaccount. Daarnaast is gastgebruik mogelijk, zo kunt u ook bestanden veilig uitwisselen met personen die geen licentie hebben voor SURFfilesender.

Aan de slag met SURFfilesender

Laatst gewijzigd:16 maart 2018 10:16
printView this page in: English