Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportVirtual Reality en VisualisatieFaciliteiten

Reality Theatre

Het breedbeeld Reality Theatre
Het breedbeeld Reality Theatre

Het Reality Theatre is een setup die bedoeld is om voor grote groepen mensen een presentatie te houden met 3D-beelden. Populaire toepassingen zijn te vinden op het gebied van interieurontwerp, planologie, architectuur of olie- en gasindustrie. Meer applicaties zijn te vinden op de pagina over Virtual Reality en visualisatie.

Touchscreen interactie
Touchscreen interactie

Interactie

Anders dan in de 3D-voorstellingen in pretparken of bioscopen, is de software in het Reality Center volledig interactief. Een operateur achter de console bedient met muis en toetsenbord een virtuele camera, en kan zo op elke willekeurige plek in de 3D-wereld een kijkje nemen. Ook kan hij bijvoorbeeld bomen bijplaatsen, de kleur van een molecuul veranderen, een compleet gebouw verplaatsen, etc.

Recentelijk hebben we het scherm multi-touch interactie mogelijkheden gegeven.

Performance van Wikke van Houwelingen met acteur Taco van Dijk
Performance van Wikke van Houwelingen met acteur Taco van Dijk

Technologie

In het Reality Theatre worden 3D- (stereoscopische) beelden geprojecteerd op een super breedbeeld, cylindervormig scherm van 8.5meter breed en 2.80 meter hoog. Om dit te bereiken, zijn er zes projectoren waarvan de beelden naadloos, met behulp van 'blending', in elkaar overgaan. De zes full HD projectoren genereren 120 beelden per seconden (in totaal bijna 1.500.000.000 pixels per seconde). Maximaal 19 toeschouwer kunnen zo - via een speciale bril - een virtuele wereld bekijken, die in real-time gegenereerd wordt door de machines van het visualisatiecluster.

Virtuele kantoorinrichting
Virtuele kantoorinrichting

Flexibele opstelling

Voor de meeste toepassingen zit het publiek op een schuin oplopend podium met drie rijen stoelen, maar indien nodig kan dat podium verwijderd worden en bijvoorbeeld worden vervangen door vergadertafels, of zelf een compleet model van een buscabine.

De Phileas-bussimulator
De Phileas-bussimulator
Laatst gewijzigd:19 januari 2017 15:59
printView this page in: English