Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology News

Volle zaal voor Workshop Storymapping voor PhD’ers!

29 maart 2023

Vrijdag 17 maart jl. organiseerden de Geodienst en Team Visualisatie van het CIT een workshop Storymapping voor een groep enthousiaste PhD'ers van de RUG.

Reality Theater
Reality Theater

De opening van de workshop vond plaats in het Reality Theater in de Smitsborg. Veel deelnemers waren afkomstig van faculteiten uit de binnenstad en waren nog nooit in de Smitsborg geweest, laat staan in het Theater. Een mooie eerste kennismaking en gelijk een vliegende start waarin de kracht van visualisatie van wetenschappelijk onderzoek getoond werd.
De challenge voor de deelnemers deze middag was om zelf een Storymap te maken en deze aan het einde van de middag te presenteren in het Reality Theater.

Diversiteit van Storymaps

Een aantal deelnemers had eigen onderzoeksdata meegenomen en anderen gingen aan de slag met door de Geodienst opgestelde opdrachten. Aan het eind van de middag werd het resultaat van de workshop aan elkaar gepresenteerd. De diversiteit van de deelnemers zorgde voor Storymaps over verschillende onderwerpen. Dit laat zien da Storymapping op veel onderwerpen toepasbaar is. Een speciale notitie hierbij voor Meggy Lennaerts, een geschiedkundige die met behulp van een verhaal over verschillende ruziënde edelen in Oost-Friesland een Storymap had gemaakt over de historie van jurisdictie in dat gebied.

Positieve reacties
Positieve reacties

Positieve reacties

Enkele reacties van deelnemers aan de workshop in antwoord op de vraag wat zij geleerd hadden:

“I can find the platform to publish my scientific story with maps!”

“I learned how very easy it is to create a guided tour for Groningen”

“I learned how to add interactive maps to storymaps, and that's cool because normally you are bound to resolutions and that stuff.”

“I learned about the existence of the Geodienst and Visualisation and the possibilities there are.”

Wat is een Storymap?

Een Storymap is een verzameling van online-kaarten die zorgvuldig is gemaakt, context heeft gekregen en is voorzien van ondersteunende informatie zodat het een op zichzelf staande bron wordt. Het integreert kaarten, tekst, foto’s en video en biedt functionaliteit zoals swipen, pop-ups en tijdschuifregelaars waarmee gebruikers de inhoud kunnen verkennen. Het is een volledig functionerend informatieproduct. Hoewel kaartverhalen lineair van aard zijn, kan hun inhoud ook op een niet-lineaire manier worden bekeken door interactie met de kaart.

Storymap
Storymap
Laatst gewijzigd:03 april 2023 09:32

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....