Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieNieuws

RUG investeert 750.000 euro in e-learning

18 juli 2017

Het College van Bestuur van de RUG heeft bijna 750.000 euro toegekend aan 10 e-learning projecten. Vanuit de faculteiten hebben medewerkers het afgelopen jaar in totaal 25 voorstellen voor e-learning binnen het universitair onderwijs ingediend. Na selectie kregen 10 projecten groen licht.

In het eerste jaar zullen meer dan 70 vakken van verschillende faculteiten toegerust worden met digitale activerende tools. Hiermee worden meer dan 14.000 studenten bereikt in het onderwijs. Voorbeelden van digitale toepassingen zijn: het gebruik van VR-brillen bij stedelijke planningsproblemen, het automatisch nakijken van opdrachten van studenten, het online oefenen van gespreksvaardigheden en het gemakkelijk maken voor docenten om e-learning tools te gebruiken.

Ronald Stolk, directeur CIT en voorzitter van de commissie die verantwoordelijk was voor de selectie van de projecten, is verheugd met de toekenning van de projecten: “Na een strenge selectie op kwaliteit konden helaas niet alle aanvragen worden goedgekeurd. De overgebleven 10 projecten zijn echter van de hoogste kwaliteit. We zijn erg blij dat er geïnvesteerd gaat worden in die verschillende interessante facultaire projecten.“

Voor de afgewezen en nieuwe projecten ziet Ronald Stolk nog voldoende mogelijkheden: ”Er is ieder jaar een call voor e-learning projecten; volgend jaar zijn ook aanvragen mogelijk door studenten. Bovendien kan ons nieuw aangestelde team van edu-scientists nu helpen bij het maken van nog beter passende aanvragen.”

Meer informatie

Laatst gewijzigd:24 augustus 2017 13:49
printView this page in: English

Meer nieuws