Pictogram 1: Bedrijfsvoering van de RUG wordt vernieuwd
Erwin Boelens is manager van het ambitieuze project OBV2020. De bedrijfsvoering van de RUG wordt onder de loep genomen en gaat zo nodig ook flink op de schop. Erwin vertelt in het interview wat de bedoeling is en hoe dat gaat gebeuren.
Verder in het eerste nummer van Pictogram van 2018 blikt de Geodienst terug op de behaalde resultaten sinds de start twee jaar geleden. En dat waren er nogal wat. Denk bijvoorbeeld aan de Stemwegwijzer. Die is niet meer weg te denken bij zowel landelijke als regionale verkiezingen.
RUG-onderzoeker Martijn Wieling over de beschikbaarheid van datasets van RUG- en UMCG-onderzoekers via de RUG research portal. Het delen van data is op deze manier een stuk eenvoudiger geworden.
Hans Kuné nam deze keer een kijkje achter de schermen van het 5G-lab op de Zernike Campus. Hoe staat het met de ontwikkeling van de vijfde generatie mobiel internet? Uiteraard mogen de foto's hierbij niet ontbreken.
Tot slot de overige vaste bijdragen met informatie over het nieuwe cursusaanbod van het CIT, de mededelingen van het CIT en UB, de security column en de perikelen bij de Faculteit Intermenselijke Wetenschappen. Ook hier is de taalstrijd los gebarsten. English please!

Laatst gewijzigd: | 17 december 2019 08:48 |
Meer nieuws
-
13 oktober 2023
Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie
Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.
-
12 september 2023
Kunst in tijden van AI
Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....
-
28 augustus 2023
Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.
Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.