AVG MOOC “Understanding the GPDR” meest succesvolle MOOC van FutureLearn

De invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft door de impact op allerlei processen de afgelopen maanden voor heel wat beroering gezorgd.
Iedereen die met data, privacy en datasystemen te maken heeft, is er mee geconfronteerd. Daarom was er veel belangstelling voor de RUG MOOC “Understanding the GPDR”. Zoveel zelfs, dat deze inmiddels al meer dan £100.000 heeft opgeleverd, een unicum op het MOOC platform FutureLearn.
Samenwerking Rechtsgeleerdheid en ESI
De faculteit Rechtsgeleerdheid heeft op verzoek van FutureLearn, het MOOC platform van de RUG, de gratis online cursus gemaakt over de nieuwe regelgeving “Understanding the GDPR”. Dat juist de RUG dit doet is niet toevallig, want met prof. Jeanne Mifsud Bonnici heeft de RUG een internationale topwetenschapper in huis op het gebied van online privacy.
Samen met MOOC-specialist Tom Spits van ESI gingen drie docenten uit de STeP Research Group aan de slag om in zeven maanden tijd een 4-weekse online cursus te ontwerpen.
Vanuit ESI adviseert Tom bij het ontwikkelen van MOOCs. Niet alleen over hoe je zo’n cursus kunt ontwerpen voor grote groepen en hoe je het platform optimaal gebruikt, maar ook over hoe je storyboards en wereldwijd promotie maakt.
Meer dan 24.600 cursisten
Dit alles heeft geresulteerd in instructieve video’s gecombineerd met open discussies, quizvragen met automatische feedback en tekstuele verdieping om zo een zeer nuttige cursus te ontwikkelen die voorziet in een maatschappelijke en zakelijke behoefte. Inmiddels hebben meer dan 24.600 mensen de MOOC gevolgd, waarvan 1.600 deelnemers hebben besloten om een bewijs van leren aan te schaffen. Dit leverde tot nu toe een bedrag op van £ 115.000 . “Understanding the GDPR” werd daarmee in één klap commercieel gezien de meest succesvolle MOOC van FutureLearn.
Laatst gewijzigd: | 28 september 2018 15:46 |
Meer nieuws
-
13 oktober 2023
Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie
Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.
-
12 september 2023
Kunst in tijden van AI
Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....
-
28 augustus 2023
Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.
Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.