Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXWebklassen

Why do we age? The molecular mechanisms of ageing

Het European Research Institute for the Biology of Ageing van de Rijksuniversiteit Groningen (ERIBA) biedt een online cursus aan over de moleculaire mechanismes die ten grondslag liggen aan veroudering. Dit is niet hetzelfde als een webklas! De werklast is hoger en de cursus duurt langer. Bovendien wordt de cursus aangeboden via een ander platform (Future Learn). De cursus is niet speciaal ontwikkeld om je een goed beeld te geven van het eerste jaar van een studie, terwijl de gewone webklassen daar wel voor zijn ontworpen. Als je echter geïnteresseerd bent in de moleculaire processen die veroudering veroorzaken is het een bijzonder interessante cursus. De cursus kan bovendien een handig opstapje zijn voor een PWS over veroudering. Bovendien geeft het een idee van een van de onderzoeksgebieden waar je in terecht zou kunnen komen na een studie biologie of life science & technology.

De cursus

Mensen vragen zich al eeuwen af waarom en hoe we verouderen. Sinds infectieziekten onder controle zijn en betrouwbare voedselbronnen beschikbaar kwamen, leven mensen steeds langer. Nu pas gaat de wetenschap zich ook echt bezig houden met onderzoek naar veroudering

Om langer in leven te blijven én gezonder oud te worden is het essentieel dat we begrijpen welke moleculaire processen een rol spelen in veroudering.

In deze gratis online cursus bestudeer je de concepten en theorieën die samenhangen met veroudering. Je ontdekt de moleculaire en cellulaire processen die een rol spelen en onderzoekt celsystemen, diermodellen en experimentele technieken die worden gebruikt in het onderzoek naar veroudering.

In de eerste week introduceren we de belangrijkste theorieën over veroudering. In de rest van de cursus geven verschillende ERIBA-wetenschappers een uitleg over hun eigen onderzoek.

Let op: deze cursus is Engelstalig!

Why do we age?
Why do we age?

Inschrijven

Deze cursus wordt aangeboden via Future Learn. Je kunt je hier inschrijven: https://www.futurelearn.com/courses/ageing. De cursus start op 2 mei.

Bestemd voor

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de moleculaire principes die ten grondslag liggen aan veroudering. Basiskennis op het gebied van biologie is vereist, hoewel de meeste termen worden uitgelegd in de cursus en er aanvullende informatie wordt aangeboden.

Werklast

De cursus duurt 6 weken. Je bent ongeveer 4 uur per week kwijt aan het bestuderen van de stof en het maken van opgaves.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 09:57
printView this page in: English