Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXWebklassen

Technische bedrijfskunde

Bestemd voor

Scholieren die misschien technische bedrijfskunde willen studeren

De webklas

In deze webklas maak je kennis met smart grids. Er wordt tegenwoordig steeds meer groene energie gebruikt. Dat brengt unieke problemen met zich mee. Veel van deze groene energiebronnen zijn niet continu beschikbaar.De zon schijnt bijvoorbeeld alleen overdag en de ene dag waait het harder dan de andere. Smart grids gebruiken slimme meters en slimme apparaten om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Zo kan een slimme meter starten met het opladen van een je (elektrische) auto als er energie over is en hier weer mee stoppen als er te weinig energie is.

In week 1 leggen we uit wat smart grids zijn en waarom ze zo handig zijn. In week twee bespreek je een aantal verbeterpunten van smart grids. In week 3 onderzoek je mogelijke verbeteringen en tenslotte presenteer je in week 4 je eindontwerp in een video.

Deze webklas wordt aangeboden in het Engels, maar vragen mogen ook in het Nederlands worden ingeleverd.

Studielast en honorering

Als je 10 studielasturen wilt verdienen, maak je elke week de opdracht en lever je deze in. Houd er rekening mee dat je gedurende de looptijd van de cursus per week ongeveer 3 uur aan voorbereiding en online colleges zult besteden. Je krijgt een certificaat aan het eind van de cursus. Als je dat wilt inruilen voor studiepunten op school dan moet je daar zelf achteraan. Je kunt een docent vragen om ook lid te worden van de cursus zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Technische bedrijfskunde studeren

Deze webklas geeft een beeld van wat je inhoudelijk van de studie technische bedrijfskunde kunt verwachten.

Laatst gewijzigd:20 december 2018 15:49
printView this page in: English