Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXWebklassen

Kunstmatige intelligentie

Bestemd voor

Scholieren die misschien kunstmatige intelligentie willen studeren.

De webklas

Kunstmatige intelligentie is zeer divers, zoals je in deze webklas zult zien. In vier weken houden we ons bezig met vier belangrijke onderdelen van KI. In de eerste week vragen we ons af wat intelligentie eigenlijk is en wat de voorwaarden voor intelligent gedrag zijn. In de tweede week gaan we in op de meer technische aspecten van KI. Je zult leren wat een algoritme is en we proberen een slim algoritme te vinden om de uitgang van een doolhof te vinden.

De derde week gaat over menselijke intelligentie. Je zult een kort experiment uitvoeren over aandacht en we houden ons bezig met multitasken. Je gaat ook kijken naar de interactie tussen mensen en systemen: is het gevaarlijk om tegelijkertijd te bellen en auto te rijden? In de laatste week combineren we de onderwerpen van eerdere weken en kijken we wat er nodig is om een robot of een intelligent systeem te maken. Je kunt uit drie eindopdrachten kiezen die te maken hebben met robots.

Deze webklas wordt aangeboden in het Engels, maar vragen mogen ook in het Nederlands worden ingeleverd.

Studielast en honorering

Als je 10 studielasturen wilt verdienen, maak je elke week de opdracht en lever je deze in. Houd er rekening mee dat je gedurende de looptijd van de cursus per week ongeveer 3 uur aan voorbereiding en online colleges zult besteden. Je krijgt een certificaat aan het eind van de cursus. Als je dat wilt inruilen voor studiepunten op school dan moet je daar zelf achteraan. Je kunt een docent vragen om ook lid te worden van de cursus zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Kunstmatige intelligentie studeren?

Deze webklas geeft een goed beeld van wat je inhoudelijk van de studie kunstmatige intelligentie kunt verwachten.

Laatst gewijzigd:29 oktober 2018 17:06
printView this page in: English