Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Studentassistenten

Thijs Möllenkramer

Hallo, mijn naam is Thijs Möllenkramer, ik ben 24 jaar oud en ben 2e jaars student Sterrenkunde aan de Rijskuniversiteit Groningen waar we wis- en natuurkunde leren toepassen om onderzoek te doen naar het universum! Zelf vind ik het erg leuk dat je programmeertaal (Python) kunt gebruiken om slim en snel met data om te gaan en vervolgens ontdekkingen te doen.

Dit is niet de eerste studie die ik gevolgd heb, ik heb na mijn HAVO in 2011 een tijdje bedrijfskunde gestudeerd aan de Hanze-Hogeschool, en in 2013 nog een tijdje de lerarenopleiding Aardrijkskunde. Ik heb dus veel verschillende dingen gedaan, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de wetenschap omdat ik heel benieuwd was hoe we tegenwoordig weten wat we weten over de wereld. Iemand kan je bijvoorbeeld vertellen dat het universum 13.8 miljard jaar oud is en dan kun je diegene op zijn/haar woord geloven, maar het is veel leuker om te onderzoeken waarop dat gebasseerd is en wat de denkstappen zijn geweest om zoiets moois te ontdekken. Ik ben erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb omdat ik heel anders ben gaan denken over wat we wel of niet weten over de wereld en het universum. Sterrenkunde is een gigantisch dynamisch veld en het is een bijzonder spannende tijd, met de snelle ontwikkeling van nieuwe (ruimte)telescopen en toenames in interesse om het zonnestelsel en dichtbijzijnde sterren te verkennen.

Groningen is een erg leuke stad en leent zich voor sociale activiteiten en er zijn ook veel mogelijkheden voor ontwikkeling in sport en muziek. Het is een kleine stad maar door het hoge percentage studenten is het erg levendig en is er altijd iets leuks te doen.

Ik heb al erg veel leuke dingen mogen doen hier in Groningen zoals een mini-onderzoek met behulp van de Gratama telescoop op de campus, rondleiding geven in de sterrenwacht en shows geven in een mobiel planetarium. Vanaf nu ben ik ook werkzaam bij het Bétasteunpunt en Science LinX, wat betekent dat jullie mij vragen mogen stellen over jullie profielwerkstukken!

Laatst gewijzigd:25 maart 2020 12:10