Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Studentassistenten

Sophie van Zonneveld

Studentassistente Bètasteunpunt
Sophie van Zonneveld | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Sophie van Zonneveld | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman

Heehoi! Mijn naam is Sophie van Zonneveld. Ik ben 21 jaar oud en zit momenteel in het vierde jaar van mijn bachelor Life Science and Technology. Binnen deze bachelor heb ik gekozen voor de richting Biomedische Wetenschappen. Al sinds de middelbare school ben ik gebiologeerd door het (dis-)functioneren van het menselijk lichaam. Met name immunologie, endocrinologie en voeding zijn de gebieden die mij interesseren.

Omdat mijn interesse in de werking van de hersenen en de interactie met de rest van het lichaam alsmaar groeide, volg ik dit jaar nog een paar extra vakken zodat ik straks ook mijn major Gedrag en Neurowetenschappen afgerond heb.

Naast mijn studie heb ik afgelopen zomer het Honours College Programme afgerond. Dit is een 45 ECTS studieprogramma voor excellente, gemotiveerde studenten die zich graag verder verdiepen en verbreden naast hun eigen studie. Soms een pittige taak, maar veelal uitermate leerzaam en erg interessant. Door het Honours ben ik met veel studenten van andere faculteiten in contact gekomen wat het super veelzijdig maakt.

Sinds 2015 werk ik als studentmentor bij de Rijksuniversiteit Groningen, waar ik eerstejaarsstudenten Life Science & Technology begeleid tijdens de eerste maanden van hun studie. Daarnaast ga ik aankomende september beginnen als studentassistent bij de minor Neurowetenschappen aan de RUG. Een semester lang ga ik vijftig studenten van verschillende disciplines begeleiden en meerdere practica geven. Tenslotte ben ik werkzaam als studentassistent bij het Bètasteunpunt en Science Linx. Naast dat ik rondleidingen geef door de Science Linx tentoonstelling op het Zernike, beantwoord ik vragen van scholieren op het gebied Biologie. En misschien straks wel die van jou!

Ik vind het niet alleen leuk om mezelf op studie en werk-gerelateerd vlak te oriënteren maar ook op sociaal gebied. Zo ben ik lid van Gyas, de Algemene Groninger Studentenroeivereniging. Sinds het eerste jaar van mijn ben ik actief binnen meerdere commissies. Afgelopen jaar was ik voorzitter van de KookCommissie en lid van het Beheer, de rechterhand van het bestuur. Momenteel ben ik bezig met het organiseren van een wintersportvakantie voor leden van Gyas. Super veelzijdig dus. Roeien bleek helaas niet helemaal mijn ding te zijn, toch houd ik erg van sporten. Ik kom graag een aantal keren per week in de sportschool of pak ik mijn racefiets om een rondje door het prachtige Groningen te racen.

Laatst gewijzigd:14 november 2019 12:09