Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Studentassistenten

Luna Jansma

Studentassistente Bètasteunpunt
Luna Jansma | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Luna Jansma | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman

Ik ben Luna, momenteel bezig met het laatste jaar van de bachelor natuurkunde. Ik vind mijn studie erg interessant en ik ben dan ook van plan om na mijn bachelor verder te gaan met een master natuurkunde.

Op de middelbare school was ik in de onderbouw meer geïnteresseerd in de alfavakken, maar toen ik ook goed bleek te zijn in bètavakken, heb ik ervoor gekozen om het profiel natuur en techniek te doen. In de vijfde klas leek het me nog leuk om een studie te doen die techniek en maatschappij combineert, maar mijn interesse voor natuurkunde overheerste en daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor Applied Physics in Groningen. Na een halfjaar studeren ben ik nog geswitcht naar de track Particle Physics, omdat ik de theoretische vakken het leukst vind.

Ik vind natuurkunde zo interessant omdat je niet alleen maar leert hoe de wereld werkt, je leert ook een hele nuttige manier van denken. Voor een tentamen hoeven wij maar een heel klein beetje theorie te kennen, maar met dat kleine beetje theorie kun je heel veel berekenen.

Naast mijn studie geef ik nog bijles en sport ik veel. Ik ben lid van de roeivereniging Gyas waar ik veel heb geroeid in mijn eerste twee jaar. Inmiddels roei ik niet meer zoveel, maar loop ik hard en fiets ik bij Tandje Hoger. Dat is het fijne aan Groningen: er is heel veel keus uit leuke verenigingen.

Voor alle vragen over profielwerkstukken over natuurkunde kunnen jullie dit jaar bij mij terecht. Ik ben benieuwd naar de vragen!

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 16:29