Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Studentassistenten

Jelmer Mulder

Hallo! Mijn naam is Jelmer en studeer Technische Bedrijfskunde in Groningen. Ik wist dat ik door mijn studie meer  te weten wilde komen over processen en invloeden binnen bedrijven. Bedrijfskunde leek daarom een logische keuze, alleen had ik tijdens mijn middelbare school ook veel interesse in bèta vakken. Technische bedrijfskunde was daarom de perfecte studie: een combinatie van exacte vakken met een bedrijfskundige twist. Zo krijg je het beste van twee werelden! Dit bleek uiteindelijk de goede keuze daarom heb ik ook gekozen voor de master Technische bedrijfskunde met de track Chemical Engineering.

Wat houdt Technische bedrijfskunde met de track Chemical Engineering nou precies in? Mijn vakken gaan vaak over hoe stoffen met elkaar reageren en wat voor producten je daaruit kunt maken. Neem het onderwerp biogas, een mogelijke vraag binnen mijn track zou kunnen zijn: Wat is de beste biomassa om biogas te maken? Wanneer je een oplossing hebt gevonden, ga je er op een bedrijfskundige manier naar kijken. Dit doe je door uit te rekenen hoeveel de productie van biogas gaat kosten. Hierbij moet je rekening houden met schaal van het project. Het bijzondere hiervan vind ik de combinatie. De beste biomassa voor biogasproductie kan bijvoorbeeld erg duur zijn, waardoor de productie op een grotere schaal financieel gezien niet mogelijk is.

Naast het uitrekenen van dit soort projecten vind ik het leuk om gezellig met vrienden te koken, hou ik me bezig met het beleggen van aandelen en kun je me vinden op het hockeyveld. Dit alles doe ik met plezier in Groningen! Het is een studentenstad met veel verschillende studies. Door deze diversiteit is het studentenleven levendig. Deze eigenschap heeft mij in eerste instantie richting Groningen getrokken en ik heb er nog steeds geen spijt van gehad!

Laatst gewijzigd:26 mei 2020 10:05