Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Studentassistenten

Ivo Steegstra

Wil uitvinder worden
Ivo | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Ivo | Foto Science LinX | Elco van der Meer

Hallo! Ik ben Ivo Steegstra en ik ben derdejaarsstudent Kunstmatige Intelligentie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Al toen ik 5 was wist ik wat ik wilde worden: "Uitvinder!" Nu ik ouder ben, zeg ik niet meer 'uitvinder', maar 'Researcher' of 'medewerker bij een R&D-Department'. In essentie blijft mijn antwoord echter hetzelfde. In 2013 ging ik op zoek naar een studie die bij mijn toekomstdroom paste. Ik kwam uit bij Kunstmatige Intelligentie, een studie die ik zelf graag het label 'studie van de toekomst' geef. Deze keuze bleek een hele goede te zijn geweest, ik kan me geen studie voorstellen die ik liever zou doen dan deze.

Toen ik eenmaal had gekozen wát ik ging studeren, moest ik ook nog beslissen waar. Kunstmatige Intelligentie wordt gegeven in het grote drukke Amsterdam, maar ook in de mooiste studentenstad van Nederland; Groningen. De keuze was snel gemaakt. Nu woon ik in een heel mooi kamertje vlak bij het gras van het Noorderplantsoen met mijn 5 geweldige huisgenootjes.

Mijn interesses zijn altijd breed geweest. De psychologie van de mens, de filosofie van het bestaan, de logica van informatica, maar ook muziek, film, politiek, geschiedenis en honderd andere dingen spreken mij aan.

Bij de Science Linx en het bètasteunpunt hoop ik zo veel mogelijk mensen zo goed mogelijk in te lichten, te helpen en te enthousiasmeren voor de wetenschap.

Laatst gewijzigd:14 november 2019 12:04