Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Studentassistenten

Harmke van der Laan

Hoi allemaal! Ik ben Harmke, student wiskunde aan de RUG. De keuze om wiskunde te studeren lag voor mij niet voor de hand. Na de middelbare school heb ik eerst een tijdje geneeskunde gestudeerd, terwijl ik ondertussen wiskundebijles gaf. Toen ben ik erachter gekomen dat wiskunde veel beter bij mij past en in 2015 ben ik dit gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor afgerond en nu ben ik begonnen aan de master Complex Dynamical Systems and Mathematics, ook in Groningen. Ik heb voor deze master gekozen omdat ik graag nog meer wil leren over verschillende wiskundige onderwerpen en uitgebreider kennis wil maken met onderzoek doen. Binnen deze master heb ik veel keuzevrijheid en kan ik daarnaast vakken volgen aan andere universiteiten.

Naast mijn studie zit ik in het promoteam voor wiskunde en technische wiskunde. Met het team organiseer ik open dagen, meeloopdagen en andere activiteiten voor middelbare scholieren. Ook werk ik sinds 2017 als student-assistent bij Wiskunde D Online, waarvoor ik vanaf dit jaar ook coördinator ben. Daarnaast ben ik actief geweest in de onderwijscommissie van mijn studie en heb ik vorig jaar het jaarlijkse symposium van de studievereniging van wiskunde en natuurkunde georganiseerd.

Buiten studeren en werken is mijn grote hobby motorrijden! In 2017 heb ik mijn rijbewijs gehaald en inmiddels doe ik bijna alles op de motor. Afgelopen zomer heb ik voor het eerst op het circuit gereden en ben ik zelfs met de motor op vakantie geweest. Verder houd ik me bezig met yoga, speel ik klassiek piano en vind ik het leuk om te koken.

Dit jaar hoop ik jullie bij het steunpunt Wiskunde D Online opnieuw te kunnen helpen met jullie wiskundevragen!

Laatst gewijzigd:08 maart 2019 17:11