Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Studentassistenten

Daan Wesselink

Bij scheikunde ben je nooit uitgeleerd!
Daan Wesselink | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Daan Wesselink | Foto Science LinX | Elco van der Meer

Hoi! Mijn naam is Daan Wesselink. Ik ben 20 jaar oud en zit momenteel in mijn tweede jaar van mijn bachelor. Ik heb een jaar natuurkunde gestudeerd, maar ben nu overgestapt naar scheikunde. Ik doe de richting smart materials.

Bij scheikunde leer je veel over actueel onderzoek. Vaak zijn dat dingen waar nog lang niet alles over bekend is. Je krijgt dus altijd de laatste ontwikkelingen mee. Dit vind ik erg interessant. Ook zijn er veel raakvlakken met andere natuurwetenschappen, zoals biologie en natuurkunde. Daardoor ben je nooit uitgeleerd.

Vroeger was ik al erg geïnteresseerd in de natuurwetenschappen. Ik las graag in bladen als de KIJK en de Quest. Op de middelbare school wist ik dan ook al snel dat ik iets met de bètavakken wilde doen. Omdat mijn interesse hierin nog erg breed was, heb ik gekozen voor de profielen N&T en N&G. Uiteindelijk heb ik gekozen voor scheikunde omdat je dan niet alleen maar in de boeken zit, maar ook veel praktisch bezig bent op het lab. In het labwerk ligt dan ook wel mijn interesse voor de toekomst.

Ik vind het geweldig om in Groningen te studeren. In Groningen is alles lekker dicht bij elkaar en er is altijd wel ergens iets te doen. In mijn vrije tijd sport ik daarnaast graag. Voetballen en hardlopen zijn mijn favoriete sporten.

Als jullie vragen hebben over jullie profielwerkstuk voor scheikunde, dan mogen jullie mij mailen. Ik kijk er naar uit om jullie vragen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Laatst gewijzigd:14 november 2019 12:04