Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Het Science LinX team

Yorik Maatman

Studentassistent Science LinX Online
Yorik Maatman
Yorik Maatman

Vroeger was ik gezegend met een extra kamer in het ouderlijk huis: een speelkamer. Wat ik daar deed? Met Lego of K'nex de meest creatieve bouwwerken in elkaar knutselen, waarbij ik met mijn rijke fantasie de meest vernuftige ideeën toepaste. Hier begon mijn voorliefde voor het maken van creatieve content, maar ook voor bouwwerken en later voor de wetenschap.

Naast het werken aan constructies in mijn speelkamer en de nodige Xbox spelletjes las ik in mijn vrije tijd ook veel encyclopedieën. Ik ben altijd veel bezig geweest mezelf te verdiepen in het heelal, natuurverschijnselen en de natuur in het algemeen. Deze brede interesse voor natuurwetenschappelijke onderwerpen heeft ertoe geleid dat ik aan de Bachelor Applied Physics aan de RUG ben begonnen, die ik inmiddels heb afgerond.

Of ik als pure natuurkundige mijn passie voor het maken van (Lego-)creaties uit het oog verloren ben? Nee hoor. Momenteel ben ik bezig met de Master Mechanical Engineering, waarin de ‘oude ik’ en de 'nieuwe ik' elkaar helemaal kunnen vinden.

Science LinX is de perfecte plek om mijn wetenschappelijke en creatieve achtergrond samen te laten komen, in het maken van verslagen van evenementen en content voor de social media kanalen. Ik hoop dat ik op die manier het grote publiek net zo enthousiast te maken over wetenschap als de Lego in mijn speelkamer dat voor mij heeft gedaan.

Laatst gewijzigd:20 mei 2020 17:00