Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX About Science LinX Het Science LinX team

Vera Otten

Studentassistente Bètasteunpunt en Online redacteur
Vera Otten | Foto Science LinX / Ingeborgd Veldhuizen
Vera Otten | Foto Science LinX / Ingeborgd Veldhuizen

De hele dag door vinden er talloze processen in ons lichaam plaats, waar we ons niet bewust van zijn. Dit fascineert mij en ik wil graag al het mogelijke hierover weten en begrijpen. Tijdens mijn bachelor en master van biomedische wetenschappen kwam deze nieuwsgierigheid goed van pas. Alles begrijpen was een beetje veel, maar ik heb toch heel veel geleerd van wetenschappers en hun onderzoeken.

Hoe leuk zou het zijn als ik deze wetenschappelijke kennis ook met jullie kan delen? Goed nieuws, want op dit moment leer ik bij de master wetenschapscommunicatie op welke manieren ik dat kan doen. Ik schrijf niet alleen artikelen, maar maak ook filmpjes, tentoonstellingen en posters. Op deze manier wil ik graag bètawetenschappen begrijpelijk maken voor het brede publiek.

Bij Science LinX kan ik de kennis van beide studies inzetten. Ik onderhoud de Science LinX website en maak content voor de socialemediakanalen. Bij het Bètasteunpunt help ik middelbare scholieren met hun profielwerkstuk over het vak biologie.

Naast al dit denkwerk is sporten een belangrijk onderdeel in mijn leven. Als semi-professioneel marathonschaatster maak ik dagelijks heel wat kilometers op de schaats of fiets. De combinatie van studie, werk en sport vind ik een mooie uitdaging en motiveert mij elke dag weer.

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 16:31