Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Het Science LinX team

Tim de Vries

Studentassistent Online Communicatie

In mijn dagelijks leven was – en is – basketbal altijd prominent aanwezig. In de sporthal kwam dan ook mijn grootste drang om te leren naar voren. In al die tijd op het veld heb ik geleerd om duidelijk te communiceren over tactiek en het spel. Momenteel probeer ik dit als coach weer over te brengen aan de volgende generatie jonge basketballers. Hiervoor is veel inlevingsvermogen nodig. Hetzelfde inlevingsvermogen kan ik ook gebruiken in de wetenschapscommunicatie.

Als kleine jongen kreeg ik van mijn moeder eens een Zo Zit Dat in de handen gedrukt. Na hem helemaal doorgespit te hebben vroeg ik of ik hem vaker zou kunnen lezen. Dat mocht helaas niet; we hadden de Donald Duck al en ik mocht maar één ding tegelijkertijd. De Donald Duck kon ik natuurlijk niet missen, dus nam ik er genoegen mee de Zo Zit Dat te lezen wanneer we naar de bibliotheek gingen.

Mijn fascinatie voor wetenschap is bij dat tijdschriftje begonnen en is inmiddels uitgegroeid tot een afgeronde Bachelor in Applied Physics aan de RUG. Naast de Master Mechanical Engineering die ik momenteel volg wil ik mijn horizon graag nog verder verbreden. Dat doe ik graag via Science LinX, want wetenschapscommunicatie sluit aan op mijn kennis, maar geeft mij ook volstrekt nieuwe inzichten.

Laatst gewijzigd:26 maart 2020 08:36