Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX About Science LinX Het Science LinX team

Theo Jurriens

'Jouw energie van morgen' truck
Theo Jurriens | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Theo Jurriens | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman

Als klein jongetje zag ik de astronauten op de maan wandelen, was een groot fan van Yoeri Gagarin en van mijn eerste verdiende vakantiebaantje-geld ging ik een telescoop kopen: mijn liefde voor de sterrenkunde was geboren. Ik ging op bezoek bij (hobby)astronomen en startte mijn Sterrenkundestudie in Groningen.

Naast mijn postbode bijbaantje mocht ik bij de Meppeler Courant schrijven over wetenschap en computers, ik herinner me nog een prachtige kleurenfoto van supernova 1987a op de voorpagina! Het schrijven kreeg later een vervolg bij het Dagblad van het Noorden, met als hoogtepunt de verslaglegging van de ruimtereis van Wubbo Ockels, en RTV Noord.

Na diverse omzwervingen in de Faculteit, en het schrijven van de weetjes op de zuivelpakken www.versefeiten.nl, kwam ik terecht op de Jouw Energie van Morgen truck oftewel de Discovery truck: iedere schooldag is een avontuur en wat is het leuk om weer jonge Thea's en Theo's te zien: zij die kiezen voor passie, net als ik lang geleden, een passie in wetenschap en techniek. En soms kan ik ze of mag ik ze een extra zetje geven.

Raket-lanceringen

Mijn passie voor het heelal is nooit verdwenen. Ik ga op reis voor bijzondere verschijnselen, raket-lanceringen en mag wederom via de RTV Noord media berichten over de schoonheid van het firmament. Onder het mom van "je kunt niet vroeg genoeg beginnen" zijn we 8 jaar geleden ook gestart met de fameuze zoutkristalgroeiwedstrijd (www.zoutkristallen.nl) en de Zout Express. Behalve het front- en backoffice zijn van beide vrachtwagens, organiseer ik samen met velen Zpannend Zernike en ben ik vanuit het Noordelijk Jet-Net bedrijfsleven aanspreekpunt voor de Jet-Net quiz-dag , vanaf 2017 ieder jaar op Zernike.

Mijn werk houdt niet op bij het stilzetten van de vrachtwagens. Via de sociale media @wegisdezon probeer ik ieder te wijzen op bijzondere verschijnselen en geef ik met veel plezier kindercursussen sterrenkunde in het lokale wijkcentrum. U  kunt mij ook tegenkomen bij wielerwedstrijden, niet op de fiets maar als jurylid. En het draaiboek voor de volgende 11-stedentocht is inmiddels weer aangescherpt.

Laatst gewijzigd:17 maart 2020 15:35