Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Het Science LinX team

René Fransen

Wetenschapsnieuws & Social Media
René Fransen
René Fransen

Wetenschap is ontzettend leuk, vind ik al heel lang. Daarom ging ik ooit biologie studeren aan de Universiteit Utrecht, en kwam ik uiteindelijk terecht in het biomedisch onderzoek. Na een promotie en drie jaar als postdoc bij de Afdeling Nierziekten van het UMCU heb ik de switch naar de wetenschapsjournalistiek gemaakt. Want ook vertellen over wetenschap is leuk!

Voordat ik in 2012 bij Science LinX kwam, werkte ik zestien jaar als wetenschapsredacteur bij de Universiteitskrant in Groningen. Ook bij Science LinX schrijf ik over wetenschap, uit de Faculty of Science and Engineering. Die stukjes komen terecht op de nieuwspagina’s van Science LinX of de RUG, en soms bij KennisLink.

Naast de nieuwspagina’s schrijf ik ook mee aan teksten voor onze tentoonstellingen of andere activiteiten. En ik houd onze kanalen op sociale media (Twitter en Facebook) bij. En iedere maand verstuur ik de Science LinX nieuwsbrief (abonneer je hier!), waarin staat wat Science LinX allemaal heeft gedaan en nog gaat doen.

Ik werk de helft van de week bij Science LinX, en de rest van de week ben ik freelance wetenschapsjournalist voor onder meer het Nederlands Dagblad, geef ik adviezen op het terrein van wetenschapscommunicatie en begeleid ik subsidieaanvragen. Ten slotte geef ik nog wel eens lezingen op het terrein van geloof en wetenschap, iets waar ik ook regelmatig over publiceer.

Laatst gewijzigd:29 september 2017 15:43