Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX About Science LinX Het Science LinX team

René Fransen

Wetenschapsnieuws & Social Media
René Fransen
René Fransen

Wetenschap is ontzettend leuk, dat vind ik al heel lang. Daarom ging ik ooit biologie studeren aan de Universiteit Utrecht, en kwam ik uiteindelijk terecht in het biomedisch onderzoek. Na een promotie en drie jaar als postdoc bij de Afdeling Nierziekten van het UMCU heb ik de switch naar de wetenschapsjournalistiek gemaakt. Want ook vertellen over wetenschap is leuk!

Voordat ik in 2012 bij Science LinX kwam, werkte ik zestien jaar als wetenschapsredacteur bij de Universiteitskrant in Groningen. Bij Science LinX ben ik de coördinator van de FSE Science Newsroom, de ‘Redactie wetenschap’ van de faculteit dus. We schrijven over het onderzoek dat de wetenschappers van de Faculty of Science and Engineering doen, voor onze eigen website of de nieuwspagina’s van de RUG. We werken ook nauw samen met de collega’s van FSE Corporate Communicatie.

Naast verhalen over onderzoek maken we ook verslagen van onze activiteiten, of helpen we bijvoorbeeld met het maken van bijschriften voor  tentoonstellingen. En we zijn te vinden op sociale media (Twitter, Facebook en Instagram). Iedere maand versturen we de Science LinX nieuwsbrief (abonneer je hier!), waarin staat wat Science LinX allemaal heeft gedaan en nog gaat doen.

Zelf werk ik de helft van de week bij Science LinX, en de rest van de week ben ik freelance wetenschapsjournalist, geef ik adviezen op het terrein van wetenschapscommunicatie en begeleid ik subsidieaanvragen. Ten slotte geef ik nog wel eens lezingen op het terrein van geloof en wetenschap, iets waar ik ook regelmatig over publiceer.

Laatst gewijzigd:24 november 2023 14:12