Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Het Science LinX team

Maaike de Heij

Scholennetwerk (Netwerk Noord) & Projectmanagement, Outreach & Citizen Science
Maaike de Heij
Maaike de Heij

Op mijn knieën ver voorovergebogen met mijn hoofd bijna het water rakend zit ik aan de rand van de vijver en tuur door het water naar alles wat zich onder het wateroppervlakte afspeelt. Dit is een beeld van mij als kind, dat mij bij is gebleven.

Vanwege mijn fascinatie voor de natuur ben ik biologie gaan studeren. Een studie waarmee ik een enorme klik had, zeker toen ik me kon specialiseren in de richting van mariene biologie. In de laatste fase van mijn studie mocht ik eigen onderzoeksprojecten opzetten en is mijn interesse voor de wetenschap aangewakkerd. Na een promotieonderzoek en 3 jaar postdoc in het buitenland, vond ik het tijd voor een vervolgstap.

Bij Science LinX heb ik een baan gevonden waarin ik wetenschap, educatie, communicatie en kunst kan samenbrengen. Ik ondersteun en coördineer het ontwerp van nieuwe opstellingen voor exposities en ondersteun bij de programmering van wetenschapsfestivals. Veder ben ik projectcoördinator van SUSTAIN, een EU project dat scholieren uitdaagt om na te denken over het landschap om hen heen en om hierin ook onderzoek te doen.

Daarnaast onderhoud ik contacten met scholen in het voortgezet en hoger onderwijs binnen Netwerk Noord en het bedrijfsleven. Ik coördineer het opzetten van programma’s, waarbij leerlingen een beter beeld krijgen van wat een bètastudie inhoudt en de beroepsperspectieven die het brengt. Ik vind het mooi om jongeren op een speelse, interactieve manier in aanraking te laten komen met wetenschappelijk onderzoek uit de bètahoek.

Laatst gewijzigd:19 mei 2022 12:18