Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX About Science LinX Het Science LinX team

Karin de Boer

Wetenschapswinkel
Karin de Boer | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Karin de Boer | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman

Kunst en Wetenschap is geen rare combinatie. Sterker nog, ooit waren ze met elkaar verenigd en stonden ze met elkaar op gelijke voet. Wat mij betreft is dat nog steeds zo.

Als kunstenaar ben ik in de wetenschap beland. In mijn geval is dat begonnen bij water; mariene biologie. Zo lang ik mij kan herinneren struin of vaar ik langs waterkanten. Ik ben op zoek naar iets onbekends, iets moois. Ontdekken, puzzelen en daaruit creëren, drijft mijn nieuwsgierigheid.

Praktijk

Na 16 jaar wetenschappelijk onderzoek werk ik nu als docent bij de Bèta Wetenschapswinkel. Samen met mijn collega Niels Alberts koppel ik vragen uit de maatschappij aan onderzoek en onderwijs en begeleiden wij bij de uitvoering. De kracht van de wetenschapswinkel is dat ons universiteits-brede netwerk van de RUG-wetenschapswinkels werkt vanuit de praktijk. Wij kunnen direct en zonder bureaucratie vragenstellers verbinden met studenten, onderzoekers en docenten uit allerlei verschillende vakgebieden.

Ik denk dat naast een verdieping in je eigen vakgebied een brede academische blik belangrijk is om gezamenlijk maatschappijgericht probleemoplossend te werken. Een samenwerking van verschillende vakgebieden zoals Kunst een Wetenschap kan daarbij leiden tot vernieuwing. Of inspiratie….Science LinX is daar een prachtig voorbeeld van.

Laatst gewijzigd:06 december 2023 16:33