Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
About Science LinX Het Science LinX team

Jari Bosma

Studentassistent Science LinX Online
Jari Bosma | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Jari Bosma | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman

Ik ben iemand met een “go with the flow” mentaliteit. Twee uitspraken die ik vaak gebruik zijn “we zien wel wat het wordt” en “het komt vast wel goed”. Tegelijkertijd ben ik best wel een twijfelaar. Dat lijkt geen goede combinatie te zijn, maar tot nu toe heb ik me altijd prima gered. Zo ben ik op de middelbare school in Emmen begonnen op de havo, maar al na een halfjaar ben ik opgestroomd naar het VWO. Aan het einde van de middelbare school was de keuze voor de Rijksuniversiteit Groningen snel gemaakt, maar de definitieve studiekeuze kwam pas vrij laat.

Uiteindelijk koos ik voor de bachelor Biologie. Daarin werd ik geïnspireerd door de televisiecolleges van Erik Scherder. Zijn verhalen over het menselijk brein zorgden ervoor dat ik daar meer over wilde leren en er misschien later wel onderzoek naar wilde doen. Wat dat betreft is Biologie aan de RUG ideaal, want daar kun je kiezen voor de major Gedrag- en Neurowetenschappen.

Na drie jaar bachelor is het brein nog steeds mijn favoriete onderwerp. Bezig zijn met wetenschap vind ik ook nog altijd leuk om te doen. Toch ben ik er tijdens die studie wel achter gekomen dat een toekomst als onderzoeker niet voor mij is weggelegd. Daar ben ik simpelweg te ongeduldig voor.

Gelukkig zijn er meer manieren om bezig te zijn met wetenschap. Inmiddels zit ik in het tweede jaar van de master Science Education and Communication. Ik volg de Communicatie-track en ben dus bezig om wetenschapscommunicator te worden. Wat ik na de master wil doen? Ach, dat zien we wel. Dat komt vast wel goed.

Toen Science LinX Online een nieuwe student-assistent zocht, twijfelde ik dan weer geen moment. Dit was de uitgelezen kans om alvast een beetje kennis te maken met wetenschapscommunicatie in de praktijk. Of het nou standaard webonderhoud is, meedenken over teksten voor sociale media, of het maken van een video, niets is me te gek en ik doe het met heel veel plezier.

Laatst gewijzigd:21 januari 2022 16:37