Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Studiebeurzen voor scheikundestudenten

16 september 2013

Vandaag ontvingen twee eerstejaars studenten scheikunde van de RUG een Topsector Chemiebeurs van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). Priscilla Pieters en Alfred Rodenboog krijgen een toelage van 5000 euro per jaar gedurende hun bachelor opleiding.

De VNCI deelde in totaal aan 42 eerstejaars van universiteiten en hogescholen een beur uit, die bedoeld is om getalenteerde scholieren te helpen bij hun studie scheikunde.

Eerder kregen vier eerstejaars scheikunde een beurs van het Hilmar Johannes Backerfonds van de RUG (vernoemd naar de scheikundige Backer). Harmen Sikkema, Rob Lammers, Christian Böhmer en Taco Tjalma krijgen 1835 euro (de helft nu en de rest als zij hun eerste jaar in één jaar afronden). De toekenning van het Backerfonds is niet zozeer gebaseerd op de schoolprestaties, maar vooral op de motivatiebrief.

Zo betoogde Harmen Sikkema uit Smilde dat de beurs hem in staat stelt op kamers te gaan in Groningen, waardoor hij wekelijks vijftien uur reistijd minder heeft wat hem weer in staat stelt een tweede bachelor te volgen naast zijn studie scheikunde.

.
Laatst gewijzigd:24 mei 2024 11:46