Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Missie Herschel nu echt voorbij

01 mei 2013

Op 29 april is de ruimtetelescoop Herschel er mee opgehouden. Het helium dat de apparatuur van de telescoop moet koelen is op, bijna vier jaar na de lancering. Bij Science LinX keken we al eerder terug op de missie, waar Groningse sterrenkundigen en technici van SRON-Groningen een belangrijke bijdrage aan leverden. De spectrometer HIFI is ontworpen en gebouwd in Groningen. Ook was er een verslag van een afscheidsfeestje voor de telescoop, op 18 april.

De ESA heeft een persbericht uitgegeven over het einde van de missie en kijkt vooruit naar de volgende fase: het analyseren van alle data.

In Nederland hebben onder meer De Telegraaf, het Nederlands Dagblad en de website Astronomie.nl aandacht besteed aan het einde van Herschel.

De ruimtetelescoop Herschel
De ruimtetelescoop Herschel
Laatst gewijzigd:05 juli 2018 10:18

Meer nieuws

  • 18 oktober 2018

    Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

    In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

  • 16 oktober 2018

    Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

    De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

  • 09 oktober 2018

    Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

    ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...