Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Boek over Koraaldriehoek in Vroege Vogels

12 januari 2022

Zondag 16 januari is Marien bioloog Sancia van der Meij van de RUG te gast in het BNNVARA programma Vroege Vogels op NPO Radio1. Zij vertelt er over het ‘wetenschappelijke koffietafelboek’ At the heart of the Coral Triangle – A photographic odyssey dat zij samen met onderwaterfotograaf Alan Powderham maakte over de zogeheten koraaldriehoek in zuidoost Azië, die zich uitstrekt van Java (Indonesië) tot de Solomon eilanden en de Filippijnen.

Via prachtige foto’s van Powderham en inhoudelijke maar toegankelijke teksten van Van der Meij toont dit boek de enorme biodiversiteit van dit gebied. De boodschap van het boek is dat deze unieke natuur bescherming verdient.

De live uitzending is van 7:00 tot 10:00 ’s morgens, Van der Meij zal ergens na 8:15 haar verhaal doen. Het programma is terug te luisteren op de website van Vroege Vogels.

Foto's uit het boek | credit Alan Powderham
Foto's uit het boek | credit Alan Powderham
Laatst gewijzigd:12 januari 2022 12:04

Meer nieuws

 • 29 november 2022

  Wetenschapswinkels: een brug tussen universiteit en samenleving

  Een wetenschapswinkel. Wat koop je daar? Een broodje kennis? Een wisdom-smoothie? Bacteriën op bestelling? Het aanbod van wetenschapswinkels is niet voor iedereen even duidelijk. Terwijl ze zo belangrijk zijn - voor samenleving, onderzoeker en...

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...