Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Boek over Koraaldriehoek in Vroege Vogels

12 januari 2022

Zondag 16 januari is Marien bioloog Sancia van der Meij van de RUG te gast in het BNNVARA programma Vroege Vogels op NPO Radio1. Zij vertelt er over het ‘wetenschappelijke koffietafelboek’ At the heart of the Coral Triangle – A photographic odyssey dat zij samen met onderwaterfotograaf Alan Powderham maakte over de zogeheten koraaldriehoek in zuidoost Azië, die zich uitstrekt van Java (Indonesië) tot de Solomon eilanden en de Filippijnen.

Via prachtige foto’s van Powderham en inhoudelijke maar toegankelijke teksten van Van der Meij toont dit boek de enorme biodiversiteit van dit gebied. De boodschap van het boek is dat deze unieke natuur bescherming verdient.

De live uitzending is van 7:00 tot 10:00 ’s morgens, Van der Meij zal ergens na 8:15 haar verhaal doen. Het programma is terug te luisteren op de website van Vroege Vogels.

Foto's uit het boek | credit Alan Powderham
Foto's uit het boek | credit Alan Powderham
Laatst gewijzigd:12 januari 2022 12:04

Meer nieuws