Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Inschrijving geopend voor Hersenolympiade in Groningen

30 november 2021

Scholieren in 4 of 5 HAVO/VWO die geïnteresseerd zijn in het brein kunnen zich nu inschrijven voor de voorronde van de Nederlandse Hersenolympiade op 12 februari. Dit is een uitdagende kenniscompetitie op het gebied van de hersenwetenschappen voor middelbare scholieren, onderdeel van de International Brain Bee, een competitie met deelnemers uit meer dan 50 landen.

Logo van de Hersenolympiade
Logo van de Hersenolympiade

De Hersenolympiade stelt de hersens van scholieren op de proef met kennisvragen, het herkennen van hersenanatomie en de diagnose van patiënten. Scholieren kunnen zich voorbereiden met studiematerialen op de website van de Olympiade. De winnaar van de nationale finale mag Nederland vertegenwoordigen op de International Brain Bee in Parijs.

Het is de eerste keer dat er een voorronde plaatsvindt in Groningen, voor scholieren uit alle noordelijke provincies. Naast de kenniscompetitie kunnen zij hier ook leren hoe onderzoekers van het UMCG en de RUG de raadsels van het brein ontcijferen. Er zijn tegelijkertijd ook voorrondes in Amsterdam, Nijmegen, en online.

De voorrondes vinden plaats op 12 februari 2022. Scholieren kunnen zich t/m 31 december 2021 inschrijven op de website van de Hersenolympiade. Daar zijn ook meer details en materialen voor in de klas te vinden.

Laatst gewijzigd:07 juli 2022 15:45

Meer nieuws

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...

 • 29 november 2022

  Wetenschapswinkels: een brug tussen universiteit en samenleving

  Een wetenschapswinkel. Wat koop je daar? Een broodje kennis? Een wisdom-smoothie? Bacteriën op bestelling? Het aanbod van wetenschapswinkels is niet voor iedereen even duidelijk. Terwijl ze zo belangrijk zijn - voor samenleving, onderzoeker en...

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...