Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Inschrijving geopend voor Hersenolympiade in Groningen

30 november 2021

Scholieren in 4 of 5 HAVO/VWO die geïnteresseerd zijn in het brein kunnen zich nu inschrijven voor de voorronde van de Nederlandse Hersenolympiade op 12 februari. Dit is een uitdagende kenniscompetitie op het gebied van de hersenwetenschappen voor middelbare scholieren, onderdeel van de International Brain Bee, een competitie met deelnemers uit meer dan 50 landen.

Logo van de Hersenolympiade
Logo van de Hersenolympiade

De Hersenolympiade stelt de hersens van scholieren op de proef met kennisvragen, het herkennen van hersenanatomie en de diagnose van patiënten. Scholieren kunnen zich voorbereiden met studiematerialen op de website van de Olympiade. De winnaar van de nationale finale mag Nederland vertegenwoordigen op de International Brain Bee in Parijs.

Het is de eerste keer dat er een voorronde plaatsvindt in Groningen, voor scholieren uit alle noordelijke provincies. Naast de kenniscompetitie kunnen zij hier ook leren hoe onderzoekers van het UMCG en de RUG de raadsels van het brein ontcijferen. Er zijn tegelijkertijd ook voorrondes in Amsterdam, Nijmegen, en online.

De voorrondes vinden plaats op 12 februari 2022. Scholieren kunnen zich t/m 31 december 2021 inschrijven op de website van de Hersenolympiade. Daar zijn ook meer details en materialen voor in de klas te vinden.

Laatst gewijzigd:07 juli 2022 15:45

Meer nieuws

 • 10 juni 2024

  Om een wolkenkrabber heen zwermen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!