Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Inschrijving geopend voor Hersenolympiade in Groningen

30 november 2021

Scholieren in 4 of 5 HAVO/VWO die geïnteresseerd zijn in het brein kunnen zich nu inschrijven voor de voorronde van de Nederlandse Hersenolympiade op 12 februari. Dit is een uitdagende kenniscompetitie op het gebied van de hersenwetenschappen voor middelbare scholieren, onderdeel van de International Brain Bee, een competitie met deelnemers uit meer dan 50 landen.

Logo van de Hersenolympiade
Logo van de Hersenolympiade

De Hersenolympiade stelt de hersens van scholieren op de proef met kennisvragen, het herkennen van hersenanatomie en de diagnose van patiënten. Scholieren kunnen zich voorbereiden met studiematerialen op de website van de Olympiade. De winnaar van de nationale finale mag Nederland vertegenwoordigen op de International Brain Bee in Parijs.

Het is de eerste keer dat er een voorronde plaatsvindt in Groningen, voor scholieren uit alle noordelijke provincies. Naast de kenniscompetitie kunnen zij hier ook leren hoe onderzoekers van het UMCG en de RUG de raadsels van het brein ontcijferen. Er zijn tegelijkertijd ook voorrondes in Amsterdam, Nijmegen, en online.

De voorrondes vinden plaats op 12 februari 2022. Scholieren kunnen zich t/m 31 december 2021 inschrijven op de website van de Hersenolympiade. Daar zijn ook meer details en materialen voor in de klas te vinden.

Laatst gewijzigd:07 juli 2022 15:45

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.