Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Inschrijving geopend voor Hersenolympiade in Groningen

30 november 2021

Scholieren in 4 of 5 HAVO/VWO die geïnteresseerd zijn in het brein kunnen zich nu inschrijven voor de voorronde van de Nederlandse Hersenolympiade op 12 februari. Dit is een uitdagende kenniscompetitie op het gebied van de hersenwetenschappen voor middelbare scholieren, onderdeel van de International Brain Bee, een competitie met deelnemers uit meer dan 50 landen.

Logo van de Hersenolympiade
Logo van de Hersenolympiade

De Hersenolympiade stelt de hersens van scholieren op de proef met kennisvragen, het herkennen van hersenanatomie en de diagnose van patiënten. Scholieren kunnen zich voorbereiden met studiematerialen op de website van de Olympiade. De winnaar van de nationale finale mag Nederland vertegenwoordigen op de International Brain Bee in Parijs.

Het is de eerste keer dat er een voorronde plaatsvindt in Groningen, voor scholieren uit alle noordelijke provincies. Naast de kenniscompetitie kunnen zij hier ook leren hoe onderzoekers van het UMCG en de RUG de raadsels van het brein ontcijferen. Er zijn tegelijkertijd ook voorrondes in Amsterdam, Nijmegen, en online.

De voorrondes vinden plaats op 12 februari 2022. Scholieren kunnen zich t/m 31 december 2021 inschrijven op de website van de Hersenolympiade. Daar zijn ook meer details en materialen voor in de klas te vinden.

Laatst gewijzigd:30 november 2021 10:16

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...