Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Inschrijving geopend voor Hersenolympiade in Groningen

30 november 2021

Scholieren in 4 of 5 HAVO/VWO die geïnteresseerd zijn in het brein kunnen zich nu inschrijven voor de voorronde van de Nederlandse Hersenolympiade op 12 februari. Dit is een uitdagende kenniscompetitie op het gebied van de hersenwetenschappen voor middelbare scholieren, onderdeel van de International Brain Bee, een competitie met deelnemers uit meer dan 50 landen.

Logo van de Hersenolympiade
Logo van de Hersenolympiade

De Hersenolympiade stelt de hersens van scholieren op de proef met kennisvragen, het herkennen van hersenanatomie en de diagnose van patiënten. Scholieren kunnen zich voorbereiden met studiematerialen op de website van de Olympiade. De winnaar van de nationale finale mag Nederland vertegenwoordigen op de International Brain Bee in Parijs.

Het is de eerste keer dat er een voorronde plaatsvindt in Groningen, voor scholieren uit alle noordelijke provincies. Naast de kenniscompetitie kunnen zij hier ook leren hoe onderzoekers van het UMCG en de RUG de raadsels van het brein ontcijferen. Er zijn tegelijkertijd ook voorrondes in Amsterdam, Nijmegen, en online.

De voorrondes vinden plaats op 12 februari 2022. Scholieren kunnen zich t/m 31 december 2021 inschrijven op de website van de Hersenolympiade. Daar zijn ook meer details en materialen voor in de klas te vinden.

Laatst gewijzigd:07 juli 2022 15:45

Meer nieuws

 • 26 april 2023

  Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers

  Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...

 • 26 april 2023

  Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

  Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

 • 25 april 2023

  Reactie op kamerbrief internationalisering

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.