Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Scholieren maken kennis met Faculty of Science and Engineering

14 november 2017

Op vrijdag 10 november kwamen scholieren uit het hele land naar de Open Dag van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Academiegebouw, Pathé , en de Zernike Campus kregen minstens 12.000 bezoekers, waaronder 7.400 middelbare scholieren.

Informatiemarkt in de Bernoulliborg | Foto Science LinX
Informatiemarkt in de Bernoulliborg | Foto Science LinX

Op de Zernike Campus konden studiekiezers opleidingspresentaties, proefcolleges en studiekeuzeworkshops volgen. De Bernoulliborg was overvol met enthousiaste bètaproof scholieren. De permanente expositie van Science LinX in de hal was het middelpunt van de informatievoorziening over alle bèta bacheloropleidingen die de faculteit Science and Engineering te bieden heeft. Daar stonden studieadviseurs, docenten en studenten klaar om al hun vragen te beantwoorden. ‘We zijn langs Computing Science, Scheikundige Technologie en Biologie geweest’, vertelt een scholier die met een groep vrienden op weg is naar de volgende kraam.

Techniek

Michelle (17) wist al bijna zeker dat ze in Groningen ging studeren, maar nog niet helemaal wat: ‘Ik ben naar Sterrenkunde gegaan en zal later nog naar Kunstmatige Intelligentie gaan. Ik weet niet welke studie het wordt.’ Net als Michelle hielden veel studiekiezers hun opties nog open. ‘Ik ben nog aan het vergelijken’, zei Marjan (17). ‘Ik ben gekomen voor Informatica. Dat vind ik interessant en voor mijn profielwerkstuk ga ik een app ontwikkelen voor wiskunde.’ Ook Karlo (16) keek nog rond: ‘Ik ben naar Natuurkunde, Computing Science, en Artifical Intelligence geweest. De voorlichting was heel goed, maar ik weet nog niet zeker welke studie het wordt maar zeker iets in de richting van techniek.’

Even napraten in de Bernoulliborg | Foto Science LinX
Even napraten in de Bernoulliborg | Foto Science LinX

Afstand speelt vaak een rol bij studiekeuze, maar niet altijd. Marjan: ‘Ik woon eigenlijk heel ver van Groningen, maar het lijkt me een leuke stad en de univeresiteit staat internationaal heel goed aangeschreven.’ Michelle woont juist in Groningen: ‘Maar kom niet vaak in de stad. Toch zal het leuk zijn om dichtbij te studeren.’ Ook Karlo heeft al een band met Groningen: ‘Mijn zus studeert hier Life Science & Technology dus het zou heel leuk zijn om bij mijn zus te komen wonen.’ Om de knoop door te hakken hebben ze informatie nodig. Karlo: ‘De informatie bij de opleidingspresentatie was heel goed, dat hielp zeker.’

Twijfel je nog?

De volgende Open Dag van de Rijksuniversiteit Groningen zal plaatsvinden op 2 februari 2018. Je kun je aanmelden voor een Dag Student of webklassen volgen. Daarnaast kun je bij het Bètasteunpunt terecht met vragen over jouw profielwerkstuk of om een onderzoeker van de faculteit te contacteren. Ook kun je kennis maken met het onderzoek van de faculteit door onze Permanente Exposite te bezoeken in de Bernoulliborg.

Verslag: Mónica Espinoza Cangahuala

Laatst gewijzigd:05 december 2017 11:02
printView this page in: English

Meer nieuws