Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Oscar Kuipers in documentaire synthethische biologie

07 oktober 2014

Wat zijn de mogelijkheden van synthetische biologie? Vijf wetenschappers, onder wie RUG-hoogleraar moleculaire genetica Oscar Kuipers, geven een antwoord in de documentaire 'Synthetic Biology in Europe'. Deze film is gemaakt door Camillio Meinhart en Markus Schmidt en is gefinancierd door de European Science Foundation.

.
.

Dit is de beschrijving van de filmmakers: Synthetic Biology is an emerging field in at the intersection of biotechnology, information technology and biochemistry with the aim to make biology easier to engineer. But what exactly are synthetic biologists doing? And who are the people behind the technology planing to design and engineer living material?
This film takes you on a journey around Europe showing current developments in this field, portraying five outstanding research projects - funded by the European Science Foundation - and the scientists that drive them.

Laatst gewijzigd:23 december 2016 12:49

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...