Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Sterrenkundige Rafaella Morganti 'Commandeur in de Orde van de Ster van Italië'

03 juni 2014

Prof. Raffaella Morganti, hoofd van de astronomengroep bij ASTRON in Dwingeloo en hoogleraar sterrenkunde aan de RUG, is benoemd tot 'Commandeur in de Orde van de Ster van Italië'. Zij ontving deze onderscheiding van de Italiaanse ambassadeur Dr. Francesco Azzarello uit naam van de Italiaanse president Giorgio Napolitano.

prof. Rafaella Morganti
prof. Rafaella Morganti

De benoeming tot ‘Commendatore dell' Ordine della Stella d'Italia' vond plaats bij de Italiaanse ambassade en wordt gegeven aan expats die een uitstekende bijdrage hebben geleverd in het buitenland. De Ster van Italië is een oud Italiaans identiteitssymbool en is vergelijkbaar met de Nederlandse Leeuw. Dit is de tweede Italiaanse erkenning voor Raffaella Morganti, nadat ze vorig jaar de Mondo Italia Award in ontvangst mocht nemen.

Prof. Morganti is sinds 2007 hoofd van de astronomengroep bij ASTRON. Zij is sinds 2011 tevens hoogleraar aan het Kapteyn Instituut voor sterrenkunde van de RUG. Haar onderzoeksgroep speelt een leidende rol binnen de internationale radioastronomie. In 2012 ontving Morganti de prestigieuze Advanced Research Grant van de European Research Council (ERC).

Bron: persbericht Astron

Laatst gewijzigd:03 februari 2017 11:40
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...