Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Breaking: Gronings iGEM team in finale

05 november 2012
het Food Warden team
het Food Warden team

Het Groningse team dat meedoet aan de iGEM World Jamboree, een wedstrijd in het maken van een genetisch aangepaste bacterie met genetische standaard-bouwstenen, heeft de finale gehaald. Dat maakte de organisatie rond 15:00 Nederlandse tijd bekend.

Naast het Groningse team 'Food Warden' staan ook teams LMU-München, Paris Bettencourt en Slovenië in de finale. Deze finale vindt later vandaag plaats. Pikant detail: alle finalisten van deze van origine Amerikaanse wedstrijd komen uit Europa.

Het Groningse team wist eerder de Europese finale (in Amsterdam) te winnen.

Volg de finale via de iGEM twitter @igem of @sciencelinx

Food Warden in de finale
Food Warden in de finale

Het Food Warden team gaat het podium op voor hun presentatie in de finale. Dat lijken wel helmen voor 'air wardens' uit WOII!

Laatst gewijzigd:10 juni 2015 11:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...