Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Twee en een half miljoen euro voor sterrenkundige

15 oktober 2012
Rafaella Morganti
Rafaella Morganti

Rafaella Morganti, als bijzonder hoogleraar sterrenkunde verbonden aan het Kapteyn Instituut van de RUG en werkzaam als astronoom bij stichting Astron in Dwingeloo, heeft een ERC Advanced Grant ontvangen. Zij krijgt ongeveer 2,5 miljoen euro voor haar onderzoek. Zou houdt zich bezig met onderzoek naar de structuur en evolutie van melkwegstelsels die veel radiostraling uitzenden.

Het is de tweede ERC Advanced Grant aan het Kapteyn Instituut. Een jaar geleden wist prof. Thijs van der Hulst dezelfde onderzoeksbeurs binnen te halen. De ERC Advanced Grant is de grootste individuele onderzoeksbeurs die door de European Resarch Council wordt toegekend.

Zie ook het persbericht op de RUG-site.

Laatst gewijzigd:24 maart 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...