Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Twee en een half miljoen euro voor sterrenkundige

15 oktober 2012
Rafaella Morganti
Rafaella Morganti

Rafaella Morganti, als bijzonder hoogleraar sterrenkunde verbonden aan het Kapteyn Instituut van de RUG en werkzaam als astronoom bij stichting Astron in Dwingeloo, heeft een ERC Advanced Grant ontvangen. Zij krijgt ongeveer 2,5 miljoen euro voor haar onderzoek. Zou houdt zich bezig met onderzoek naar de structuur en evolutie van melkwegstelsels die veel radiostraling uitzenden.

Het is de tweede ERC Advanced Grant aan het Kapteyn Instituut. Een jaar geleden wist prof. Thijs van der Hulst dezelfde onderzoeksbeurs binnen te halen. De ERC Advanced Grant is de grootste individuele onderzoeksbeurs die door de European Resarch Council wordt toegekend.

Zie ook het persbericht op de RUG-site.

Laatst gewijzigd:24 maart 2017 15:13
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...