Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Llowlabs: zon, muziek, wetenschap

30 augustus 2012
Kees Hummelen op Llowlands
Kees Hummelen op Llowlands

Het is al bijna een traditie: voor de derde keer waren universiteiten aanwezig op Llowlands, met het Llowlab. Als je het gemist hebt – of het gewoon nog een keer wilt beleven – kan je via drie filmpjes (Dag 0-1, Dag 2 en Dag 3) nog even kijken wat er allemaal gebeurde op Llowlabs.

In het filmpje van Dag 2 een van de bijdragen van de Rijksuniversiteit Groningen, die dit jaar voor het eerst partner van Llowlab was. Het zijn de plastic zonnecellen van Kees Hummelen, die op 9 augustus ook al deelnam aan het DebatLlab, bij Club Ziggo in Amsterdam. Meer weten over het onderzoek van Hummelen? Kijk dan hoe je futloze fotonen kunt oppeppen en hoe je straks je laptop oplaadt met je laptoptas.

Laatst gewijzigd:23 december 2016 12:33
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...