Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Society Podcast Noorderlab

#2 verzot op suikers

Marthe Walvoort ‘verzot op slimme antibiotica suikers’

Noorderlab is de podcast voor nieuwsgierige Noorderlingen. Elke episode geeft een kijkje in één van de laboratoria van de Rijksuniversiteit Groningen. Onderzoekers vertellen over hun werk achter de schermen en over datgene wat hen drijft. En dat in een informeel studentenkwartiertje waarbij PodGront host Amanda Brouwer de herkenbare voice-over rol vervult. In het eerste seizoen staat het Stratingh Institute for Chemistry centraal met elke maand een speciale aflevering.

Marthe Walvoort (foto Marleen Annema)
Marthe Walvoort (foto Marleen Annema)

In deze tweede Noorderlab episode vertelt Marthe Walvoort waarom ze zo verzot is op suikers, terwijl ze absoluut geen zoetekauw is. Ze heeft haar hart verpand aan diacetyl diaminomanuronzuur. Ontdek hoe ze in de suikerchemie is gerold en daar nooit meer is uitgekomen; en hoe ze uitzoekt welke suikers gezond zijn en zelfs slim ingezet kunnen worden om antibiotica te maken.

De Noorderlab podcast is op Spotify te beluisteren (tevens te vinden op de bekende luisterplatforms zoals Apple en Google Podcasts). Elke drie tot vier weken verschijnt er een nieuwe aflevering online, dus veel luisterplezier tot aan de zomer.

Marthe Walvoort (foto Marleen Annema)
Marthe Walvoort (foto Marleen Annema)

Deze podcast is ontwikkeld door Science LinX, het science center van de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De podcast is mede mogelijk gemaakt door het Koninklijk Natuurkundig Genootschap en geproduceerd door productiehuis PodGront. In iedere aflevering van ongeveer een ‘studentenkwartiertje’ ontmoet je steeds één van de wetenschappers én PodGront host Amanda Brouwer.

Volg Noorderlab via:

www.rug.nl/noorderlab

RSS Feed: https://feeds.captivate.fm/noorderlab/

Laatst gewijzigd:25 april 2022 17:15