Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Society Podcast Noorderlab

#1 spelen met moleculen

Jeffrey Buter 'bouwt LEGO moleculen tegen de tuberculose bacterie'

Noorderlab is de podcast voor nieuwsgierige Noorderlingen. Elke episode geeft een kijkje in één van de laboratoria van de Rijksuniversiteit Groningen. Onderzoekers vertellen over hun werk achter de schermen en over datgene wat hen drijft. En dat in een informeel studentenkwartiertje waarbij PodGront host Amanda Brouwer de herkenbare voice-over rol vervult. In het eerste seizoen staat het Stratingh Institute for Chemistry centraal met elke maand een speciale aflevering.

Jeffrey Buter (foto Marleen Annema)
Jeffrey Buter (foto Marleen Annema)

In deze gloednieuwe eerste episode vertelt Jeffrey Buter hoe het allemaal begon met zijn fascinatie voor hoe onze wereld in elkaar zit. Alles in de natuur is gemaakt uit hele kleine LEGO steentjes, atomen, intrigerend! In het lab van Ben Feringa speelt hij met moleculen en bouwt hij slimme Trojaanse paarden, die medicatie tegen Tuberculose op de juiste plek in ons lichaam kunnen activeren onder invloed van licht. Dat is nog niet gemakkelijk, maar wel leuk en uitdagend!

De Noorderlab podcast is op Spotify te beluisteren (tevens te vinden op de bekende luisterplatforms zoals Apple en Google Podcasts). Elke drie tot vier weken verschijnt er een nieuwe aflevering online, dus veel luisterplezier tot aan de zomer.

Jeffrey Buter (foto Marleen Annema)
Jeffrey Buter (foto Marleen Annema)

Deze podcast is ontwikkeld door Science LinX, het science center van de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De podcast is mede mogelijk gemaakt door het Koninklijk Natuurkundig Genootschap en geproduceerd door productiehuis PodGront. In iedere aflevering van ongeveer een ‘studentenkwartiertje’ ontmoet je steeds één van de wetenschappers én PodGront host Amanda Brouwer.

Volg Noorderlab via:

www.rug.nl/noorderlab

RSS Feed: https://feeds.captivate.fm/noorderlab/

Laatst gewijzigd:29 maart 2022 16:04